Za evropsko jesen, evre in dodatno spoštovanje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski državni prvaki bodo v četrtek zvečer igrali eno najpomembnejših tekem sezone.
Oglej si celoten članek

Na prvi tekmi play-offa za Ligo Evropa je Maribor v gosteh proti Ludogorcu, kljub podrejenemu položaju skozi večino srečanja, iztržil ugoden remi (0:0).

Bolgarski prvaki so pred obračunom veljali za favorite in tudi pred tekmo v Ljudskem vrtu so stavnice na njihovi strani. Za vložen evro na zmago slovenskih šampionov boste ob uspehu dobili več kot tri evre, s stavo na Ludogorec pa zgolj malce več kot dva na en vložen evro.

Maribor, ki se pobira po slabem uvodu v državno prvenstvo, se na preizkušnji, ki lahko prinese evropsko jesen in dodatne finančne prilive pod Kalvarijo, ne bo predstavil v popolni postavi. V Razgradu je rdeči karton prejel Dino Hotić, s poškodbami se ukvarjajo Aleksandar Rajčević, Felipe Silva, Gregor Bajde in Luka Uskoković. Pri Bolgarih bo predvidoma manjkal načeti Vladislav Stojanov.

Velik udarec Zlatko Zahović je s tem poslom zatresel Slovenijo

Trener Maribora Darko Milanič je zaradi slabših rezultatov že nekaj tednov pod pritiskom, toda še bolj vroča je klop Ludogorca. Pred potjo na Štajersko so Bolgari namreč, po prvenstvenem remiju 0:0 s sofijsko Slavio, zamenjali trenerja Stojča Stoeva in ga začasno nadomestili z navezo Stanislav Genčev - Zdravko Zdravkov.

LIGA EVROPA, play-off (povratna tekma):
Maribor - Ludogorec
četrtek, 29.8. ob 2015 na SK1
(studio pred tekmo ob 19.30)

Vijoličasti so se v dneh pred ključnim srečanjem dogovorili za odhod srbskega branilca Saše Ivkovića in namesto njega pripeljali občasnega slovenskega reprezentanta Nemanjo Mitrovića, sicer nekdanjega kapetana ljubljanske Olimpije. Ivković bo kljub sklenjenemu poslu najbrž še odigral srečanje proti Bolgarom.

Foto/Video Pred kultnim stadionom kontroverzna atrakcija

"Tekma bo zelo zahtevna, ponoviti moramo moštveno predstavo kot v Bolgariji. Da bomo pripravljeni si medsebojno pomagati, da nam bodo zadeve, ki ponavadi niso samoumevne, v ospredju in da bomo potem v napadu odigrali bolj kvalitetno, kot smo odigrali na prvi tekmi. Osnova vsega pa bo, da se bomo pripravljeni žrtvovati eden za drugega in za klub," je za klubsko spletno stran dvoboj napovedal Milanič.

Neposredni obračun tekme si boste lahko ogledali na programu SK1. Prvi sodniški žvižg iz ust angleškega sodnika Craiga Pawsona se bo zaslišal ob 20.15, že 45 minut pred tem se bo na SK1 začel studijski program, obogaten z analitiki in vklopi z zelenice polnega Ljudskega vrta.

Video Silovito neurje opustošilo Zasavje, stotine ljudi pa skakalo od veselja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.