Za Hickeya ne bodo plačali varščine

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Irski olimpijski komite (OIC) je danes objavil, da brazilskemu pravosodju ne bo plačal varščine v višini 435.000 ameriških dolarjev za Patricka Hickeyja, predsednika OIC, člana izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja in predsednika Evropskih olimpijskih komitejev.
Oglej si celoten članek

Brazilsko sodišče je v sredo sicer dovolilo Patricku Hickeyju, da ob plačilu varščine lahko začasno zapusti zapor v Riu de Janeiru in se odpravi na zdravljenje domov, vendar je vprašanje, kdo jo bo plačal.

Predstavnica OIC je danes za francosko tiskovno agencijo AFP dejala, da je plačilo varščine osebna stvar Hickeyja. "Lahko zatrdim, da OIC varščine zanj ne bo plačal."

Za zapahi od avgusta

Irec je bil za rešetkami od avgusta, ko so ga med olimpijskimi igrami skupaj s še devetimi ljudmi aretirali zaradi domnevne nezakonite preprodaje olimpijskih vstopnic.

Hickey, ki ima zdravstvene težave s srcem, je obtožbe sicer zanikal, a to pa mu ni pomagalo, da ne bi bil uradno obtožen. Datum sojenja še ni znan, njegovi odvetniki trdijo, da lahko do njegovega začetka čakajo tudi dve leti.

Po aretaciji je 71-letni Hickey začasno odstopil z vseh svojih funkcij, kot vršilec dolžnosti predsednika Evropskih olimpijskih komitejev ga je nadomestil Slovenec Janez Kocijančič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.