Šport
22 ogledov

Za Hickeya ne bodo plačali varščine

pat hickey Profimedias
Irski olimpijski komite (OIC) je danes objavil, da brazilskemu pravosodju ne bo plačal varščine v višini 435.000 ameriških dolarjev za Patricka Hickeyja, predsednika OIC, člana izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja in predsednika Evropskih olimpijskih komitejev.

Brazilsko sodišče je v sredo sicer dovolilo Patricku Hickeyju, da ob plačilu varščine lahko začasno zapusti zapor v Riu de Janeiru in se odpravi na zdravljenje domov, vendar je vprašanje, kdo jo bo plačal.

Predstavnica OIC je danes za francosko tiskovno agencijo AFP dejala, da je plačilo varščine osebna stvar Hickeyja. "Lahko zatrdim, da OIC varščine zanj ne bo plačal."

Za zapahi od avgusta

Irec je bil za rešetkami od avgusta, ko so ga med olimpijskimi igrami skupaj s še devetimi ljudmi aretirali zaradi domnevne nezakonite preprodaje olimpijskih vstopnic.

Hickey, ki ima zdravstvene težave s srcem, je obtožbe sicer zanikal, a to pa mu ni pomagalo, da ne bi bil uradno obtožen. Datum sojenja še ni znan, njegovi odvetniki trdijo, da lahko do njegovega začetka čakajo tudi dve leti.

Po aretaciji je 71-letni Hickey začasno odstopil z vseh svojih funkcij, kot vršilec dolžnosti predsednika Evropskih olimpijskih komitejev ga je nadomestil Slovenec Janez Kocijančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.