Za hude žalitve triletna prepoved

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna teniška zveza (ITF) je legendarnega romunskega igralca Ilie Nastaseja kaznovala s triletno prepovedjo dela na turnirjih pod njenim okriljem zaradi neprimernega vedenja na pokalu Fed konec marca letos.
Oglej si celoten članek

Kazen velja do konca leta 2020 in za vse turnirje pod okriljem ITF, tudi pokal Fed, ne pa ta turnirje WTA ali ATP in grand slame, ki jih ne vodi ITF. Ilie Nastase bo moral plačati še 10.000 ameriških dolarjev.

Enainsedemdesetletni Nastase, uradno sicer kapetan romunske teniške ekipe, je konec aprila poskrbel za izpad, ko je kolegico na drugi strani igrišča Anne Koethavong in najboljšo britansko igralko Johanno Konta sredi dvoboja verbalno napadel in ju grdo zmerjal. Besede so bile tako ostre, da je tenisačica na igrišču začela neutolažljivo jokati in sodnik je moral za 20 minut prekiniti dvoboj.

Požrl ponos Nastase požrl ponos in se opravičil

Nastase se tu ni ustavil, ampak se je lotil še glavnega sodnika. Po nizu zmerljivk je sodnik zahteval, da mu varnostniki odvzamejo akreditacijo in ga pospremijo s športnega stadiona.

Tudi v dneh pred dvobojem je Nastase opozoril nase. Na žrebu je pred televizijskimi kamerami in mikrofoni pristopil do kapetanke Koethavongove in jo vprašal za njeno številko sobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.