Šport
71 ogledov

Nastase požrl ponos in se opravičil

ilie nastase Profimedias
Nekdanji vrhunskli tenisač Ilie Nastase se je opravičil za neprimerno izjavo o barvi kože bodočega otroka Serene Williams in izpad na obračunu pokala Fed med Romunijo in Veliko Britanijo.

Bolje pozno kot nikoli. Kapetan romunske teniške reprezentance Ilie Nastase je očitno spoznal, da je s svojim vedenjem pred in med obračunom pokala Fed z Veliko Britanijo pljunil v lastno skledo in otežil svojo prihodnost v svetu profesionalnega tenisa. Potem ko je več dni vztrajal, da njegova izjava ni bila sporna, je zdaj naredil korak nazaj in podal uradno opravičilo.

"Na tiskovni konferenci so me vprašali za mnenje o nosečnosti Serene Williams. Takrat sem prvič slišal, da je noseča. Moja reakcija je bila spontana,'' je zapisal nekdanji tenisač, ki je javno ugibal, kakne barve bo otrok prve igralke sveta. ''Serena je ena najboljših igralk vseh časov in vsi vemo, koliko dela je potrebno vložiti v takšne rezultate,'' je dodal.

Dotaknil se je tudi neprimernih besed med obračunom pokala Fed, s katerimi je v jok spravil Britanko Johanno Konto. ''Ne bom zagovarjal svojih besed, lahko pa vam zagotovim, da sem želel z njimi braniti interese romunske ekipe in romunskega tenisa. Vem, da ni opravičila za moje besede. Moje življenje je predano tenisu in prosim vas, da sprejmete moje opravičilo,'' je dodal 70-letnik.

Kljub opravičilu je bil v nadaljevanju izjave spet kritičen do Konte. ''Obe strani sta pretiravali. Ne glede na vse, Johanna Konta ne bi smela govoriti z glavno sodnico. To je naloga kapetana. Sodnico sem civilizirano vprašal za pojasnilo, ona pa me je oslala na tribuno. Potem je prekinila dvoboj. Ne vem zakaj,'' je zaključil Nastase. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.