Šport
263 ogledov

Teniška legenda zakuhala škandal, kot ga še ni bilo

ilie nastase EPA
Mednarodna teniška zveza (ITF) je sprožila preiskavo proti nekdanjemu prvemu igralcu sveta in kapetanu romunske ženske teniške reprezentance Iliu Nastaseju.

Nekdanji vrhunski tenisač je na obračunu Pokala Fed med Romunijo in Veliko Britanijo žalil britansko teniško igralko Johanno Konto in gostujočo kapetanko Anne Keothavong.

Nastaseja so zaradi nešportnega vedenja pospremili s prizorišča in mu odvzeli akreditacijo za obisk nadaljnjih obračunov med obema državama. "Gospoda Nastaseja smo zaradi resnih kršitev odstranili s prizorišča," je v uradni izjavi zapisala ITF in dodala, da je proti nekdanjemu tenisaču sprožila preiskavo.

Nastase, dvakratni zmagovalec turnirjev za grand slam, se je najprej znesel nad sodnico, nato pa Konto in britansko kapetanko označil za "prekleti pra***i".

Konto so zaradi žaljivk premagale solze in dvoboj je bil za 20 minut prekinjen. Kasneje se je vrnila na igrišče in s petimi zaporednimi igrami priigrala točko Veliki Britaniji.

Nastase je v spremstvu varnostnikov zapustil kompleksa, kamor se v soboto, ko se bo nadaljeval obračun Pokala Fed, ne bo smel vrniti.

Dramatično že na tiskovni konferenci

Preiskava ITF-a se nanaša tudi na rasistično izjavo, ki si jo je Nastase privoščil na račun najboljše teniške igralke na svetu Serene Williams. Na predstavitveni tiskovni konferenci so romunsko teniško igralko Simono Halep povprašali za mnenje o nosečnosti ameriške zvezdnice, Nastase pa je v romunščini pristavil: "Bomo videli, kakšne barve bo. Čokolada z mlekom?" Temnopolta teniška zvezdnica pričakuje otroka z belcem, zato so njegove besede naletele na val ogorčenja.

Nastase se je dan pozneje vrnil na "prizorišče zločina" in obračunal z novinarko, ki je njegove besede prenesla v svet. "Ves čas mi je govoril, da sem neumna in kaj je bilo tu rasističnega. Pojasnila sem, da smo samo poročali o njegovih besedah in da so takšne izjave nepotrebne. Rekel je, da so se Angleži obrnili proti njemu in me še nekajkrat označil na neumno. Na srečo so bili zraven tudi drugi novinarji, tako da je bilo bolj neprijetno kot zastrašujoče," je povedala novinarka Eleanor Crooks.

 
Komentarjev 2
  • Johan7777 12:37 24.april 2017.

    Bolje globalist kot zahojen rovtar..

  • MihaPu 23:53 22.april 2017.

    Komentar samo o "čokoladi": V tem svetu, ki ga vodijo globalisti in liberalne anomalije, je izrek "Čokolada z mlekom" zapor ali pa kazenska obravnava?! Lepo so si postlali teli globalisti. Evo še jaz jim povem po demokratično nekaj mojega: "UPAM, ...prikaži več da dobite eno dolgo in veliko BRAZILSKO čokolado v vaš anus, da boste končno enkrat satanisti potešeni". Svetovna mafija liberalnih lgbt-feminističnih pomehkuženih transgenderjev in multi-kulti musli importerjev. A sedaj boste jokcali za vsako stvar? Boste delali mavrične proteste? Nesnaga.