Za kazen so ju poslali v žensko ekipo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nogometaša Sparte si bosta za nekaj časa zapomnila lekcijo, ki jima jo je namenil klub.
Oglej si celoten članek
"Ženske sodijo v kuhinjo," je po ligaški tekmi dejal vratar praške Sparte Tomas Koubek in dodal, da "ženske ne bi smele soditi moškega nogometa". Razjezil ga je remi z Brnom (3:3) in stranska sodnica Lucie Ratajova, ki ni dosodila zelo očitnega prepovedanega položaja ob zadnjem zadetku Brna, ko je končni izid postavil Alois Hycka.
 
Po tekmi se je na twitterju oglasil tudi njegov soigralec Lukáš Vácha, ki na dvoboju sicer ni zaigral zaradi poškodbe, in ob fotografiji sodnice zapisal besedo 'kuharica'. Gre sicer za sodnico, ki je bila do leta 2005 nogometašica, lani pa je sodila tudi na ženskem SP v Kanadi.

Koubek, ki je v svoji karieri zbral dva nastopa za češko reprezentanco, se je kasneje opravičil vsem ženskam, Vacha pa je dejal, da njegov komentar ni bil namenjen ostali ženski populaciji, odzval naj bi se le na specifično napako, ki je odločila tekmo.

Proti obema nogometašema je disciplinski postopek sprožila češka nogometna zveza, ukrepal pa je že tudi njun klub in ju premestil v drugo sredino. "Nekaj dni bosta preživela z našo žensko ekipo in se tako prepričala, da se lahko ženske znajdejo tudi zunaj kuhinje," je dejal direktor Sparte Adam Kotalik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.