Šport > Nogomet
22 ogledov

Za kazen so ju poslali v žensko ekipo

Tomáš Koubek Profimedias
Nogometaša Sparte si bosta za nekaj časa zapomnila lekcijo, ki jima jo je namenil klub.
"Ženske sodijo v kuhinjo," je po ligaški tekmi dejal vratar praške Sparte Tomas Koubek in dodal, da "ženske ne bi smele soditi moškega nogometa". Razjezil ga je remi z Brnom (3:3) in stranska sodnica Lucie Ratajova, ki ni dosodila zelo očitnega prepovedanega položaja ob zadnjem zadetku Brna, ko je končni izid postavil Alois Hycka.
 
Po tekmi se je na twitterju oglasil tudi njegov soigralec Lukáš Vácha, ki na dvoboju sicer ni zaigral zaradi poškodbe, in ob fotografiji sodnice zapisal besedo 'kuharica'. Gre sicer za sodnico, ki je bila do leta 2005 nogometašica, lani pa je sodila tudi na ženskem SP v Kanadi.

Koubek, ki je v svoji karieri zbral dva nastopa za češko reprezentanco, se je kasneje opravičil vsem ženskam, Vacha pa je dejal, da njegov komentar ni bil namenjen ostali ženski populaciji, odzval naj bi se le na specifično napako, ki je odločila tekmo.

Proti obema nogometašema je disciplinski postopek sprožila češka nogometna zveza, ukrepal pa je že tudi njun klub in ju premestil v drugo sredino. "Nekaj dni bosta preživela z našo žensko ekipo in se tako prepričala, da se lahko ženske znajdejo tudi zunaj kuhinje," je dejal direktor Sparte Adam Kotalik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.