Šport
24 ogledov

Carbonerova žrtev twitteraške inkvizicije

sara carbonero EPA
Socialna omrežja so sicer ponudila možnost za podajo mnenja širokim ljudskim množicam, vendar so obenem postala tudi poligon zasmehovanja, roganja in včasih tudi sovražnega govora. Bridkost možnosti, da vsak lahko pove svoje mnenje – pa čeprav ni še nikdar in tudi ne bo prijel za mikrofon –, je izkusila tudi Sara Carbonero.

Sara Carbonero, nogometna novinarka in dekle Ikerja Casillasa, je v zadnjem času morala poslušati in predvsem brati na Twitterju številna zasmehovanja in žaljivke na račun svojega dela. Pojavil se je tudi španski označevalec ('hashtag') #hvalasara. Predvsem po tem, ko se ji je pripetila nerodnost in je pred dnevi Andresa Iniesto vprašala, ali bi moral streljati enajstmetrovko proti Portugalski, čeprav jo je, in kasneje spoznala svojo napako. Zala novinarka se je v Marci odzvala na twitteraško gonjo proti sebi in jo primerjala s srednjeveško invizicijo, med katero so bili mučeni in ubiti številni nedolžni. Nekaj podobnega se v prenesenem pomenu godi tudi na socialnih omrežjih.

V bran so ji stopili tudi kolegi, na primer Ramon Trecet, ki je dejal, da so tovrstni komentarji "ogabni seksizem". Elsa González, predsednica novinarskega združenja, je za Qué! dejala: "Treba je spoštovati poklicne novinarje, tako moške kot ženske." Da pa bi bila mera polna, je Carbonerova morala odpotovati domov, saj naj bi ji umrl dedek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.