Za konec še ena slovenska kolajna

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Za konec mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v turškem Erzurumu so slovenske smučarske tekačice osvojile bronasto kolajno v štafeti 4 x 3,3 km.
Oglej si celoten članek

Anja Eržen, Anamarija Lampič, Lea Einfalt in Nika Razinger so tekle izvrstno in za zmagovalno štafeto Rusije (34:06,1), ki se je izkazala v klasični tehniki, zaostale za 13,5 sekunde. Za srebrnimi Švedinjami so bile Slovenke le desetinko sekunde.

S kolajno so dekleta uresničila svoje napovedi, da se bodo borila za najvišja mesta in so se po velikem uspehu znala tudi prešerno veseliti. Prva je startala Erženova, ki si je v štafetnih preizkušnjah kljub mladosti nabrala precej izkušenj tudi že na največjih tekmovanjih v članski konkurenci.

"Bilo je v redu, čeprav smo imele malo smole. Startni seznam so sestavili po lanskih rezultatih štafete, zato smo imele startno številko šest in smo nastopile čisto levo. To v ovinku ni bilo dobro. Ni nam preveč ugajalo. Drugače pa je bilo v redu. Vse smo zelo zadovoljne. Naš cilj je bila kolajna. Super," je bila zadovoljna Erženova.

Štafeta je poskrbela že za šesto slovensko kolajno v Erzurumu in tretjo tekaško.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.