Šport
29 ogledov

Za konec še ena slovenska kolajna

Rogla smučarski tek Reuters
Za konec mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v turškem Erzurumu so slovenske smučarske tekačice osvojile bronasto kolajno v štafeti 4 x 3,3 km.

Anja Eržen, Anamarija Lampič, Lea Einfalt in Nika Razinger so tekle izvrstno in za zmagovalno štafeto Rusije (34:06,1), ki se je izkazala v klasični tehniki, zaostale za 13,5 sekunde. Za srebrnimi Švedinjami so bile Slovenke le desetinko sekunde.

S kolajno so dekleta uresničila svoje napovedi, da se bodo borila za najvišja mesta in so se po velikem uspehu znala tudi prešerno veseliti. Prva je startala Erženova, ki si je v štafetnih preizkušnjah kljub mladosti nabrala precej izkušenj tudi že na največjih tekmovanjih v članski konkurenci.

"Bilo je v redu, čeprav smo imele malo smole. Startni seznam so sestavili po lanskih rezultatih štafete, zato smo imele startno številko šest in smo nastopile čisto levo. To v ovinku ni bilo dobro. Ni nam preveč ugajalo. Drugače pa je bilo v redu. Vse smo zelo zadovoljne. Naš cilj je bila kolajna. Super," je bila zadovoljna Erženova.

Štafeta je poskrbela že za šesto slovensko kolajno v Erzurumu in tretjo tekaško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.