Za krono Norveška in Švedska

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Švedska rokometna reprezentanca se je uvrstila v finale ženskega evropskega prvenstva na Danskem in Norveškem, potem ko je v prvi polfinalni tekmi v Herningu premagala Romunijo s 25:23.
Oglej si celoten članek

Švedska se bo v nedeljskem finalu pomerila z Norveško, ki je v drugem polfinalu zanesljivo z 29:19 ugnala Dansko.

Švedinje so pravi hit letošnjega zaključnega turnirja na Danskem in Norveškem. Izbranke Pera Johanssona so že v prvem in drugem delu prikazale naravnost navdušujoče predstave in v Lillehammerju premagale celo imenitne Norvežanke, v današnji prvi polfinalni tekmi pa so ukanile še zvite Romunke in se prvič v zgodovini uvrstile v finale evropskega prvenstva. Švedska na ženskem rokometnem reprezentančnem prizorišču - povsem drugačna slika je na moškem - ni imela pomembne vloge, na tem turnirju pa bo osvojila svojo prvo kolajno na velikih tekmovanjih.

Švedsko-romunski obračun je bil izjemno izenačen, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več preudarnosti na strani Skandinavk. Te so v končnici zares zaigrale hladnokrvno in z dvema goloma Linnee Torstensson s sedemmetrovke ter Therese Islas Helgesson iz igre v 58. minuti povedle s 24:22, po zgrešeni sedemmetrovki romunske ostrostrelke Cristine Neagu pa je bilo jasno, da se bodo v finale uvrstile Švedinje.

Norvežanke brez težav
Drugi polfinalni obračun v MCH Areni v Herningu je minil v absolutni prevladi Norvežank, ki so se dobesedno poigrale z Dankami in si priigrale že peti zaporedni finale na evropskih prvenstvih. Varovanke norveškega selektorja Thorirja Gergeirssona so tekmo v Herningu odprle s 5:0, a nato so se zbrale tudi njihove tekmice in v 16. minuti znižale na 6:7. To je bil tudi najbolj tesen izid na današnji tekmi, v nadaljevanju so Gro Hammerseng in njene reprezentančne soigralke bile vseskozi v prednosti, vse dvome o zmagovalkah pa so razrešile v 49. minuti, ko so povišale na 22:15.

Evropsko prvenstvo (Ž), polfinale:

Švedska : Romunija 25:23 (14:13)

Danska : Norveška 19:29 (10:14)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.