To je 25-letna srbska lepotica, ki zdravi Schumija

Foto: EPA
Foto: EPA
Oglej si celoten članek

Več kot sedem let po nesreči Michaela Schumacherja, ki se je poškodoval med smučanjem po neoznačeni progi med letovanjem v francoskih Alpah, podrobnosti o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka ostajajo uganka. 

Schumacher, statistično drugi najuspešnejši dirkač vseh časov, je od leta 2013 skrit pred očmi javnosti. Po padcu v Meribelu, v katerem je utrpel hude poškodbe glave, je bil več mesecev v umetni komi.  Po dolgotrajnem bivanju v bolnišnici se je preselil v domačo oskrbo, kjer zanj neprestano skrbi skupina zdravnikov in medicinskih sester.

Foto: Instagram schumacher Stroški zdravljenja so astronomski, a se za finančno stanje družine ne gre bati, saj je Michael v karieri zaslužil več kot milijardo evrov. Žena Corinna je od nesreče naredila vse, da bi moževo zasebnost obvarovala pred radovednimi mediji. Družina je s sedmo silo komunicirala zelo poredko, občasno se je oglasila le prek dolgoletne tiskovne predstavnice Sabine Kehm, ki pa z uradnimi izjavami nikoli ni razkrila nič oprijemljivega.

Nekaj več informacij je doslej javnosti posredoval predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt, ki je razkril, da sta si z nekdanjim varovancem skupaj ogledala dirko formule 1, a v isti sapi priznal, da je njuna komunikacija močno omejena. Uradno ni znano, ali je Schumacher prikovan na invalidski voziček, ali se zaveda okolice, ali komunicira z družino... 

Javnost odgovore na ta vprašanja zaman čaka že več kot sedem let in nič ne kaže, da bi se to v kratem spremenilo. 

Foto: Print Screen Srbski novinarji so se nadejali, da bodo konkretnejše informacije morda pridobili od Milane Tasić, 25-letne srbske zdravnice, tesne sodelavke in članice ekipe francoskega zdravnika Phillipeja Menaschéja, ki vodi Schumacherjevo terapijo z matičnimi celicami.

Tasićeva je v intervjuju za televizijski program Prva TV potrdila, da se na področju matičnih celic dogajajo pozitivni premiki v pravo smer, konkretno o Schumacherju pa ni želela govoriti. "Terapija je varna, kar je najpomembnejše, kaže pa se tudi učinkovitost zdravljenja, a za zdaj ne morem reči še nič dokončnega. Zagotovo pa smo na pravi pot," je dejala, ob omembi nemškega dirkača s strani voditelja Filipa Čukanovića pa je ostala redkobesedena. "To so informacije, o katerih ne morem prav veliko govoriti. Res ne morem. Naše delo še ni končano," je odvrnila v smehu.

Tasićeva je maturirala v Vranju in se nato šolala v Strasbourgu ter magistrirala iz regenerativne medicine v Montpellierju. Po koncu študija se je zaposlil  na priznani pariški univerzi Sorbonne.

Foto: Facebook

Svetovna javnost bo lahko v kratkem prvič videla Schumacherjeve fotografije po nesreči, ki jih je za potrebe dokumentarnega filma delila njegova družina. Dokumentarec o velikanu nemškega motošporta sta pripravila Michael Wech in Hanns-Bruno Kammertons, vsebinsko pa sta se dotaknila tudi tragičnega dogodka v Franciji.

"Film bo prikazoval Michaelovo izjemno kariero in različne vidike njegove kompleksne narave. Neusmiljen in drzen dirkač formule 1, ambiciozen športnik, izurjen mehanik z edinstvenim občutkom za tehnologijo in ljubeč družinski človek," je napoved filma pospremila Schumijeva tiskovna predstavnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:23 18. Februar 2021.

    nauk zgodbe. ce si mlad, lahko zacvetis samo v tujini v Z Evropi. Na balkanu moras pa najprej vegetirati v …

  • 20:40 18. Februar 2021.

    Za dober denar vsi pacienti napredujejo, tudi vegetativni. Ob vsem denarju ga bodo klonirali.

  • 19:53 18. Februar 2021.

    Ta revica lahko samo pod pobriše pri Šumaherju.Ne razumem zakaj ste še vedno tako nori na te jugoviče,ki samo lažejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.