Za uvod še brez norm za OI

Foto: Žurnal24 Luciji Polavder se sicer ni uspelo povzpeti na stopničke, sta pa tam bili ker dv
Slovenski judoisti so v noči na petek začeli z borbami na letošnjem SP. Nastopi se niso iztekli po naših željah, saj se nihče ni uspel uvrstiti do petega mesta in s tem izpolniti norme za nastop na OI prihodnje leto v Pekingu.
Oglej si celoten članek
Lucija Polavder je dobro začela, saj je v uvodni borbi premagala judoistko s Tajvana. V drugem krogu je bila boljša od Kazahstanke, v borbi za polfinale pa je proti Japonki Maki Cukada napravila napako, tako da je Japonka s končnim prijemom slavila zmago. V repasažu se je Luca spoprijela s staro znanko, Nemko Sandro Köppen, ki je bila od slovenske judoistke boljša z davljenjem. Polavderjeva je s tem osvojila končno deveto mesto.

Deveti je bil tudi Matjaž Ceraj, ki se je v prvem krogu prav tako kot Polavderjeva pomeril s tajvanskim borcem. Celjan je zmagal z 10 : 0 in tudi v nadaljevanju slavil lahko zmago. Nato se je pomeril z Brazilcem Gabrielom Schlitterjem. Schlitter je dobro napadal, Ceraj pa si je prislužil kazen za neaktivnost. Brazilec je zmagal, Ceraj pa je moral v repasaž, kjer je v prvi borbi zaradi predaje islandskega judoista še zmagal, nato pa klonil proti Uzbekistancu in prav tako kot Polavderjeva končal na devetem mestu.

Primož Ferjan je dobil težek žreb, a je kljub temu v prvem krogu premagal Mauluda Miraljeva. V nadaljevanju je ugnal še jordanskega tekmovalca, nato pa izgubil proti Litovcu Egidijusu Zilinskasu. Ker je slednji nato izgubil, je Ferjan ostal brez repasaža in s tem brez uvrstitve. Podobna usoda je doletela tudi Regino Jernejc, ki je proti judoistki iz Guama še slavila zmago, nato pa izgubila proti Italijanki in v repasažu še proti Kitajki.

Danes bodo nastopili še trije predstavniki iz slovenskega tabora. Pri moških bo na blazine stopil starejši od bratov Ferjan: Klemen (do 81 kg), pri ženskah pa se bosta borili bronasti z zadnjega SP v Kairu 2003: Urška Žolnir (do 63 kg) in Raša Sraka (do 70 kg).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.