Šport
18 ogledov

Za uvod še brez norm za OI

Luciji Polavder se sicer ni uspelo povzpeti na stopničke, sta pa tam bili ker dv Žurnal24 main
Slovenski judoisti so v noči na petek začeli z borbami na letošnjem SP. Nastopi se niso iztekli po naših željah, saj se nihče ni uspel uvrstiti do petega mesta in s tem izpolniti norme za nastop na OI prihodnje leto v Pekingu.
Lucija Polavder je dobro začela, saj je v uvodni borbi premagala judoistko s Tajvana. V drugem krogu je bila boljša od Kazahstanke, v borbi za polfinale pa je proti Japonki Maki Cukada napravila napako, tako da je Japonka s končnim prijemom slavila zmago. V repasažu se je Luca spoprijela s staro znanko, Nemko Sandro Köppen, ki je bila od slovenske judoistke boljša z davljenjem. Polavderjeva je s tem osvojila končno deveto mesto.

Deveti je bil tudi Matjaž Ceraj, ki se je v prvem krogu prav tako kot Polavderjeva pomeril s tajvanskim borcem. Celjan je zmagal z 10 : 0 in tudi v nadaljevanju slavil lahko zmago. Nato se je pomeril z Brazilcem Gabrielom Schlitterjem. Schlitter je dobro napadal, Ceraj pa si je prislužil kazen za neaktivnost. Brazilec je zmagal, Ceraj pa je moral v repasaž, kjer je v prvi borbi zaradi predaje islandskega judoista še zmagal, nato pa klonil proti Uzbekistancu in prav tako kot Polavderjeva končal na devetem mestu.

Primož Ferjan je dobil težek žreb, a je kljub temu v prvem krogu premagal Mauluda Miraljeva. V nadaljevanju je ugnal še jordanskega tekmovalca, nato pa izgubil proti Litovcu Egidijusu Zilinskasu. Ker je slednji nato izgubil, je Ferjan ostal brez repasaža in s tem brez uvrstitve. Podobna usoda je doletela tudi Regino Jernejc, ki je proti judoistki iz Guama še slavila zmago, nato pa izgubila proti Italijanki in v repasažu še proti Kitajki.

Danes bodo nastopili še trije predstavniki iz slovenskega tabora. Pri moških bo na blazine stopil starejši od bratov Ferjan: Klemen (do 81 kg), pri ženskah pa se bosta borili bronasti z zadnjega SP v Kairu 2003: Urška Žolnir (do 63 kg) in Raša Sraka (do 70 kg).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.