Za več kot pet sekund izboljšan slovenski rekord

Foto: Twitter Mišmaš
Odličen rezultat slovenske atletinje.
Oglej si celoten članek

Slovenska atletinja Maruša Mišmaš je na mednarodnem mitingu Istaf v Berlinu postavila nov državni rekord v teku na 3000 metrov zapreke. Z rezultatom 9:28,61 minute je prepričljivo premagala svojo staro rekordno znamko 9:34,28, ta rezultat je postavila na letošnjem svetovnem prvenstvu, prav tako v Berlinu.

Mišmaševa je sicer zasedla četrto mesto, zmagala je Američanka Collen Quigley (9:10,27), drugo mesto je zasedla Kenijka Daisy Jepkemei (9:14,66), tretje pa Avstralka Genevieve Lacaze (9:23,69).

Četrto mesto je na istem mitingu v metu kopja osvojila tudi Martina Ratej, njen rezultat 57,16 metra pa ni bil nič posebnega. Z metom 62,70 metra je zmagala Avstralka Kelsey-Lee Roberts.

Na mitingu se je od kariere poslovil olimpijski prvak v metu diska iz Londona 2012 Nemec Robert Harting. Poslovil se je z drugim mestom, boljši od njega je bil njegov brat Christoph, olimpijski prvak iz Ria.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.