Za začetek Eura poraz Slovencev

Foto: NZS/www.nkdomzale.si
Foto: NZS/www.nkdomzale.si
Na uvodni tekmi evropskega prvenstva za nogometaše do 17 let je Slovenija izgubila proti Češki (1:0).
Oglej si celoten članek

Slovenija pod vodstvom Igorja Benedejčiča je premierno tekmo na evropskem prvenstvu začela v obrambnem gardu in Čehi so hitro prevzeli pobudo. Najresneje so vratom Roka Vodiška zapretili v 23. minuti, ko je poskušal Ondřej Lingr, a je bila slovenska obramba na mestu.

Prvega strelca kvalifikacij in mladega zvezdnika Jana Mlakarja so imeli Čehi dobro pod nadzorom, zato pa je v dva zgledna položaja po 20 minutah igra uspel priti Max Timi Elšnik, toda češka mreža ni bila v nevarnosti. Vodišek je moral še pred polčasom ustaviti tudi Marcela ČermákaOndřej Sašinka pa je bil zadnji, ki mu je zapretil v prvih 40 minutah. Ravno v eni zadnjih akcij je imel nekaj dela tudi češki čuvaj mreže, ki ga je preizkusil Luka Guček, toda do spremembe rezultata do konca 40-minutnega prvega polčasa ni prišlo.

Na začetku nadaljevanja je nevarno zapretil Elšnik, vendar so že nekaj trenutkov kasneje povedli Čehi, ko je v 44. minuti zadel Lingr. Slednji je Vodiška premagal z lepim prostim strelom s 17 metrov.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili Čehi nevarnejši. Za Slovence je v 75. minuti poskusil Mlakar, vendar je obramba njegov strel blokirala. Tako je ostalo pri zasluženi zmagi Čehov, ki so na najboljši mogoči način odprli prvenstvo.

Slovenci so začeli v postavi Vodišek, Sven Karić Šoštarič, Sandi Ogrinec, Guček, Matija Rom, Vitja Valenčič, Janez Pišek, Oskar Cvjetičanin, Jakob Novak, Mlakar in Elšnik. V drugem polčasu so priložnost dobili še Sandi Ćoralić namesto Karića Šoštariča, Kristijan Sredojevič namesto Piška in Kevin Žižek namesto Novaka.

Izbranci Igorja Benedejčiča bodo drugo tekmo na prvenstvu igrali v soboto, pomerili se bodo z nemškimi vrstniki, tretjo pa v torek proti Belgijcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.