Šport
83 ogledov

Za začetek Eura poraz Slovencev

Jan Mlakar NZS/www.nkdomzale.si
Na uvodni tekmi evropskega prvenstva za nogometaše do 17 let je Slovenija izgubila proti Češki (1:0).

Slovenija pod vodstvom Igorja Benedejčiča je premierno tekmo na evropskem prvenstvu začela v obrambnem gardu in Čehi so hitro prevzeli pobudo. Najresneje so vratom Roka Vodiška zapretili v 23. minuti, ko je poskušal Ondřej Lingr, a je bila slovenska obramba na mestu.

Prvega strelca kvalifikacij in mladega zvezdnika Jana Mlakarja so imeli Čehi dobro pod nadzorom, zato pa je v dva zgledna položaja po 20 minutah igra uspel priti Max Timi Elšnik, toda češka mreža ni bila v nevarnosti. Vodišek je moral še pred polčasom ustaviti tudi Marcela ČermákaOndřej Sašinka pa je bil zadnji, ki mu je zapretil v prvih 40 minutah. Ravno v eni zadnjih akcij je imel nekaj dela tudi češki čuvaj mreže, ki ga je preizkusil Luka Guček, toda do spremembe rezultata do konca 40-minutnega prvega polčasa ni prišlo.

Na začetku nadaljevanja je nevarno zapretil Elšnik, vendar so že nekaj trenutkov kasneje povedli Čehi, ko je v 44. minuti zadel Lingr. Slednji je Vodiška premagal z lepim prostim strelom s 17 metrov.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili Čehi nevarnejši. Za Slovence je v 75. minuti poskusil Mlakar, vendar je obramba njegov strel blokirala. Tako je ostalo pri zasluženi zmagi Čehov, ki so na najboljši mogoči način odprli prvenstvo.

Slovenci so začeli v postavi Vodišek, Sven Karić Šoštarič, Sandi Ogrinec, Guček, Matija Rom, Vitja Valenčič, Janez Pišek, Oskar Cvjetičanin, Jakob Novak, Mlakar in Elšnik. V drugem polčasu so priložnost dobili še Sandi Ćoralić namesto Karića Šoštariča, Kristijan Sredojevič namesto Piška in Kevin Žižek namesto Novaka.

Izbranci Igorja Benedejčiča bodo drugo tekmo na prvenstvu igrali v soboto, pomerili se bodo z nemškimi vrstniki, tretjo pa v torek proti Belgijcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.