Zabil več golov kot 15 ekip La Lige

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Argentinski čudežni deček Lionel Messi, ki je v soboto dosegel že 301. gol v dresu Barcelone, je na dobri poti, da podre vse strelske rekorde v obstoju. ''La Pulga'' je v 24. tekmah letošnje sezone dosegel več golov, kot znaša število zadetkov petnajstih ekip španske nogometne lige.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi je z Barcelono v soboto gostoval pri Granadi, kjer so Katalonci po prvem polčasu zaostajali z golom razlike, v drugem pa so si z dvema zadetkoma Argentinca zagotovili nove tri točke. Messi je v 24 tekmah letošnje sezone – do konca jih je še 14 – dosegel 36 golov, kar je več, kot jih je doseglo 15 ekip v španski ligi. Napadalec Barcelone si je največjo ''prednost'' priigral pred Celto de Vigo, ki je zbrala vsega 22 zadetkov. Več golov od Messija so dosegli samo Real Madrid, Málaga, Real Sociedad in Atlético Madrid.

V zadnjih 14 tekmah je Messi zabil 24 golov, medtem ko letos mreže ni zatresel le na štirih obračunih – v tretjem kolu proti Valencii, v petem proti Granadi, v šestem proti Sevilli in v desetem proti Celti.

Od 36 golov jih je 16 dosegel v prvem polčasu, 20 pa v drugem. Zanimiv je tudi podatek, da je Argentinec dosegel več golov na gostovanjih (21) kot na domačem stadionu (15). Messi je samo še dva zadetka oddaljen od novega mejnika, in sicer rekorda po številu golov na gostovanjih, ki ga s 23 zadetki drži Cristiano Ronaldo.

Vseh 301 golov Messija v dresu Barcelone v enem videu:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.