Začasni je postal stalni

Foto: Epa
Foto: Epa
Manchester United je podpisal dolgoročno pogodbo z Olejem Gunnarjem Solskjaerjem.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni velikan Manchester United nima več zgolj začasnega trenerja. Norveški strokovnjak Ole Gunnar Solskjaer je upravičil visoka pričakovanja ter postal glavni trener zasedbe z Old Trafforda z dolgoročno pogodbo, so potrdili v klubu. Manchester United je s 46-letnim Norvežanom podpisal triletno pogodbo.

Solskjaer je vodenje rdečih vragov prevzel decembra, ko se je poslovil Portugalec José Mourinho. Najprej je bil le začasni gasilec oziroma vršilec dolžnosti, a je preizkusi opravil z odliko ter za nagrado prejel triletno pogodbo.

Solskjaer se je podpisal pod 14 zmag na uvodnih devetnajstih tekmah, na katerih je vodil ta sloviti angleški kolektiv v Premier League. Po mnenju mnogih je ključni faktor preporoda Manchester Uniteda. Odkar je prevzel zasedbo, je izgubil le eno od sedemnajstih tekem. Med drugimi je premagal Tottenham, Arsenal, Chelsea in v Ligi prvakov PSG ter se tako prebil med osem najboljših klubov v Evropi.

Prejel bo sedem milijonov evrov na sezono, dobro polovico tistega, kar je imel v pogodbi zapisano Mourinho, navajajo mediji.

Man United Nagrada za Solkjaerja po izločitvi PSG-ja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.