Začelo se je sojenju zvezdniku Reala, grozi mu pet let zapora

Foto: Epa
Foto: Epa
Karim Benzema naj bi soigralca izsiljeval in zahteval denar.
Oglej si celoten članek

Na sodišču v Versaillesu se je začelo sojenju Karimu Benzemaju. Napadalec madridskega Reala je obtožen, da je leta 2015, ob pomoči še štirih oseb, s posnetkom spolnega odnosa izsljeval sogralca iz francoske reprezentance Mathieua Valbueno. Ta je 'skočil čez plot', Benzema in kolegi pa so nogometašu grozli z javno objavo posnetka, ki je nastal ob njegovem 'početju'.

"Odločtev, da se sodi Benzemaju je absurdna. Njemu tu ne gre nič za zameriti," je sicer dejal odvetnik Benzemaja Sylvain Cormier.

Francoski zakoni za izsiljevanje z namenom, da se pridobi denar, predvidevajo zaporno kazen do petih let. Benzema naj bi leta 2015 še s štirimi osebami od Valbuene zahteval med 50 in 100 tisoč evri, da se posnetek ne bi objavil. Potem ko je vse skupaj prišlo v medije, je selektor Didier Deschamps oba izločil iz reprezentance. Izgon je bil preklican šele ob letošnjem evropskem prvenstvu.

Zvezdnik Pohvalil se je s 3 milijone vredno 'zverino' Še tretje mnenje Spor zvezdnikov: Jaz sem formula 1, ti si gokart

Preiskovalci trdijo, da je Benzema opogumljal Valbueno, da nakaže denar izsiljevalcem, še prej pa je 'kolegu' prenesel njihove zahteve. 

Zvezdnik madridsega Reala je vse skupaj zanikal, zdaj pa bodo odločitev sprejeli na sodišču. Poleg Benzemaja bodo sodili še štirim osebam. V primer je bil sicer vpleten še en francoski reprezentant Djibril Cisse, ki pa je bil po zaslišanju izpuščen na svobodo.

Benzema se je sicer zagovarjal, da ga je policist pod krinko z nepoštenimi metodami vpletel v omenjeno afero. Nogometni zvezdnik se sojenja najverjetneje ne bo udeležil, saj ima klubske obveznosti v ligi prvakov in španskem prvenstvu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.