Začenja se rokometni ples

Foto: Žurnal24 Ciudad Real z okrepljeno ekipo (Luc Abalo, Jerome Fernandez) ponovno cilja zgolj
V četrtek se je z obračunom med Kielom in Metalurgom začela nova sezona rokometne Lige prvakov. Slovenska predstavnika med elito sta Koper in Celje. Lovoriko brani Ciudad Real.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakov, 1. kolo

Kiel : Metalurg 39:27

V četrtek se je z rokometnim obračunom med nemškim Kielom in makedonskim Metalurgom iz Skopja začela evropska Liga prvakov. Prvo mesto brani španski Ciudad Real, v najbolj imenitni rokometni družbi pa bosta dva slovenska predstavnika: Celje Pivovarna Laško in Cimos Koper.

 

Tekmovalni sistem lige prvakov

V prvem delu Lige prvakov bodo v osmih skupinah nastopile po štiri ekipe, v drugi del tekmovanja pa se uvrstita po dve najboljši zasedbi, medtem ko bodo tretjeuvrščene mednarodne nastope nadaljevale v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev. V četrtfinale se iz drugega dela tekmovanja uvrstita po dve prvouvrščeni ekipi iz vseh štirih skupin, nato pa bodo vse do finala – prva tekma bo 23. ali 24., povratna pa 30. ali 31. maja prihodnje leto – od četrtfinala naprej na sporedu izločilni boji na dve tekmi.

Absolutni favorit za končno zmagoslavje v sezoni 2008/09 je zvezdniško moštvo iz osrednje Španije, ki je bilo v minuli sezoni v finalnih obračunih boljši od Kiela, svojo veličino pa je pred kratkim dokazalo v madžarskem Veszpremu, kjer je osvojilo evropski klubski superpokal. Ciudad Real, za katerega nastopata slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Aleš Pajovič, bo imel največje tekmece v španski Barceloni in štiričlanski nemški "falangi" z najmočnejšima adutoma iz Kiela in Hamburga. Presenetita lahko tudi danski Handbold iz Koebenhavna in hrvaški Zagreb, ki se je pred začetkom sezone izdatno okrepil, predvsem z rokometnim "čarovnikom" Ivanom Balićem.

Slovenijo bosta zastopala Celje Pivovarna Laško in koprski Cimos. Zasedba iz mesta ob Savinji je stalna članica najbolj imenitnega evropskega tekmovanja, a njena moč iz leta v leto slabi, tako da bo že uvrstitev v drugi del tekmovanja v naravnost "sanjsko lahki" skupini A – v njej so francoski Chambery, švedski Hammarby in litovski Granitas-Karys – velik dosežek. Ekipa z Obale se bo prvič preizkusila v Ligi prvakov, v krstni sezoni pa bo nastopila v izjemno močni skupini E, v kateri so ruski Čehovski Medvedi, španski Portland San Antonio in romunska Steaua Bukarešta. Omeniti velja, da bo imela Slovenija v tej sezoni zadnjič dva predstavnika, v prihodnji si bo namreč nastop v Ligi prvakov zagotovil le slovenski prvak.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.