Šport
19 ogledov

Začenja se rokometni ples

Ciudad Real z okrepljeno ekipo (Luc Abalo, Jerome Fernandez) ponovno cilja zgolj Žurnal24 main
V četrtek se je z obračunom med Kielom in Metalurgom začela nova sezona rokometne Lige prvakov. Slovenska predstavnika med elito sta Koper in Celje. Lovoriko brani Ciudad Real.
 

Liga prvakov, 1. kolo

Kiel : Metalurg 39:27

V četrtek se je z rokometnim obračunom med nemškim Kielom in makedonskim Metalurgom iz Skopja začela evropska Liga prvakov. Prvo mesto brani španski Ciudad Real, v najbolj imenitni rokometni družbi pa bosta dva slovenska predstavnika: Celje Pivovarna Laško in Cimos Koper.

 

Tekmovalni sistem lige prvakov

V prvem delu Lige prvakov bodo v osmih skupinah nastopile po štiri ekipe, v drugi del tekmovanja pa se uvrstita po dve najboljši zasedbi, medtem ko bodo tretjeuvrščene mednarodne nastope nadaljevale v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev. V četrtfinale se iz drugega dela tekmovanja uvrstita po dve prvouvrščeni ekipi iz vseh štirih skupin, nato pa bodo vse do finala – prva tekma bo 23. ali 24., povratna pa 30. ali 31. maja prihodnje leto – od četrtfinala naprej na sporedu izločilni boji na dve tekmi.

Absolutni favorit za končno zmagoslavje v sezoni 2008/09 je zvezdniško moštvo iz osrednje Španije, ki je bilo v minuli sezoni v finalnih obračunih boljši od Kiela, svojo veličino pa je pred kratkim dokazalo v madžarskem Veszpremu, kjer je osvojilo evropski klubski superpokal. Ciudad Real, za katerega nastopata slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Aleš Pajovič, bo imel največje tekmece v španski Barceloni in štiričlanski nemški "falangi" z najmočnejšima adutoma iz Kiela in Hamburga. Presenetita lahko tudi danski Handbold iz Koebenhavna in hrvaški Zagreb, ki se je pred začetkom sezone izdatno okrepil, predvsem z rokometnim "čarovnikom" Ivanom Balićem.

Slovenijo bosta zastopala Celje Pivovarna Laško in koprski Cimos. Zasedba iz mesta ob Savinji je stalna članica najbolj imenitnega evropskega tekmovanja, a njena moč iz leta v leto slabi, tako da bo že uvrstitev v drugi del tekmovanja v naravnost "sanjsko lahki" skupini A – v njej so francoski Chambery, švedski Hammarby in litovski Granitas-Karys – velik dosežek. Ekipa z Obale se bo prvič preizkusila v Ligi prvakov, v krstni sezoni pa bo nastopila v izjemno močni skupini E, v kateri so ruski Čehovski Medvedi, španski Portland San Antonio in romunska Steaua Bukarešta. Omeniti velja, da bo imela Slovenija v tej sezoni zadnjič dva predstavnika, v prihodnji si bo namreč nastop v Ligi prvakov zagotovil le slovenski prvak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.