Začenja se zaključni ples za državni naslov

Foto: ABA2/Ivica Veselinov Krka Sixt Primorska
Košarkarska liga Nova KBM se je prevesila v zaključno fazo.
Oglej si celoten članek

Pred najboljšimi štirimi moštvi državnega prvenstva je na sporedu polfinale na dve zmagi, para pa sta Petrol Olimpija - Rogaška in Sixt Primorska - Krka. V sredo ob 18.30 se bodo najprej pomerili Ljubljančani in Slatinčani, ob 20.15 pa še Koprčani in Novomeščani.

Čeprav trener Petrola Olimpije Zoran Martić nima rad vloge favorita v zaključnih bojih, rezultati zadnjih tekem govorijo v prid Ljubljančanov. Ti so ligo za prvaka končali na prvem mestu in se bodo v ponovitvi lanskega finala potegovali za štiriindvajseti nastop v finalih državnih prvenstev.

"Smo v formi, dobro se pripravljamo na prihajajoče tekme, kako se bo izteklo na parketu, pa bomo videli v nekaj dneh. Pričakujem zanimive tekme in upam na čim bolj polne dvorane," pravi Martić, ki ima največ skrbi s poškodbo prsta svojega prvega organizatorja igre Mitchella McCarrona.

Rogaška je v zadnjih sezonah stalna članica zaključnih bojev. V zadnjih treh sezonah je bila dvakrat v finalu, a vsakič ostala praznih rok. Z Ljubljančani ima letos ugodno razmerje 2-2; dobila je oba dvoboja v prvem delu ter tesno izgubila obe tekmi v ligi za prvaka.

"Nismo v ugodnem položaju; Holcomb se je poškodoval na zadnji tekmi, prav tako pa je izven pogona Djuranović. Petrol Olimpija je brez dvoma favorit. Ima prednost pod košema, ima širši nabor igralcev, a mi se ne bomo predali vnaprej. Našo priložnost vidimo predvsem na prvi tekmi v Stožicah," je na novinarski konferenci povedal Damjan Novaković.

Sixt Primorska in Krka sta se letos srečali že sedemkrat, a čeprav imajo Koprčani zmago več, so Novomeščani pobrali smetano iz medsebojnih dvobojev. Dobili so finale druge lige Aba in si tako zagotovili udeležbo v elitni diviziji Aba v naslednji sezoni.

"Smo stari znanci in skrivnosti med nami ni. Krka je izkušena in fizično močna ekipa, zato se jim bomo morali zoperstaviti z veliko energije in volje. Čeprav je za Sixt Primorsko polfinale lep dosežek, se tu ne mislimo ustaviti," pravi Jurica Golemac, njegov trenerski kolega pri Krki Simon Petrov pa poudarja: "Smo dobro pripravljeni in to želimo pokazati tudi jutri v Kopru."

Tekme državnega prvenstva bosta prenašali dve televiziji. Iz Stožic bo TV prenos na Sloveniji 2, iz dvorane Bonifika pa bo šel signal preko Šport TV.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.