Zadetek Danske bi morali razveljaviti

Foto: Epa
Foto: Epa
Uvodni zadetek na polfinalni tekmi med Anglijo in Dansko ni bil dosežen po pravilih Mednarodne nogometne zveze (Fifa).
Oglej si celoten članek

Dansko reprezentanco je v 30. minuti polfinalnega obračuna na Euru 2020 z Anglijo v vodstvo s čudovito izvedenim prostim strelom popeljal Mikkel Damsgaard. Krilni nogometaš Sampdorie je s približno 25 metrov žogo poslal čez živi zid in tik pod prečko angleškega vratarja Jordana Pickforda, ki je bil brez moči.

Euro 2020 Sumljiva enajstmetrovka za prvi finale po 55 letih

Nekatere uporabnike druženih omrežij je pri tem najbolj navdušilo intuitivno ravnanje danskih nogometašev, ki so se prefrigano pomaknili proti angleškemu živemu zidu in s tem Pickfordu onemogočili pregled nad dogajanjem.

Ne neregularnost zadetka je nemudoma opozoril podkaster Manchester Cityja David Mooney.

Foto: Epa Mikkel Damsgaard

"Kadar so v živem zidu obrambne ekipe vsaj trije igralci, morajo biti igralci napadalne ekipe najmanj meter oddaljeni od obrambnega zidu, dokler ni žoga v igri," se glasi pravilo, ki so ga v dotičnem primeru prekršili danski nogometaši, nepravilnost pa so spregledali tako sodniki kot videotehnologija (VAR).

Angleži so zaostanek izničil z avtogolom Simona Kjaera, zmago pa jim je po sporno dosojeni enajstmetrovki v 104. minuti srečanja priigral Harry Kane.

Padec Še Angleži menijo, da ne bi smelo biti enajstmetrovke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.