Šport > Euro 2020
2068 ogledov

Še Angleži menijo, da ne bi smelo biti enajstmetrovke

Raheem Sterling Epa
Nekdanji nogometaši in trenerji pravijo, da enajstmetrovke ni bilo.

Angleška članska reprezentanca je s sporno enajstmetrovko prišla do največjega uspeha v zadnjih 55. letih. Po padcu Raheema Sterlinga v kazenskem prostoru Danske so Angleži v podaljšku prišli do enajstmetrovke, ki jo je Harry Kane, ta je po svoji navadi na tekmi prav tako večkrat iskal prekršek, sicer zastreljal, a nato okroglo usnje po odbitku le spravil v mrežo. Angleški, ki so v preteklosti že mnogim očitali goljufanje in simuliranje prekrškov, so tokrat ostali tiho.

"Stekel sem v šestnajsterec in on je iztegnil nogo. To je bila čista enajstmetrovka," je po dvoboju sicer dejal ofenzivni nogometaš Manchester Cityja.

Z njegovo izjavo se nista strinjali legendi Manchester Uniteda Garry Neville in Roy Keane. "Mislim, da to ni enajstmetrovka. Vedeli smo, da bo VAR potrdil odločitev glavnega sodnika, nisem pričakoval, da jo bo spreminjal. Sterling je bil sicer odličen in vse močnejši ob koncu tekme, ko pa imate takšne igralce, je vse mogoče. Resnica pa je, da je bil 'penal' zelo sporen," je dejal Keane.

Nekdanji angleški reprezentant Micah Richards in dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger sta večji del krivde pripisala nizozemskemu sodniku Polu van Boekelaju, ki je bil glavni sodnik v VAR sobi. Po mnenju obeh bi moral Dannyju Makkelieju ponuditi drugo priložnost in ga pozvati na ogled posnetka.

Raheem Sterling Euro 2020 Šport Sumljiva enajstmetrovka za prvi finale po 55 letih

"Če smo povsem pošteni, bi bili popolnoma uničeni, če bi mi izpadli zaradi takšne enajstmtrovke. Vendar sodniki v sobi za VAR se redko odločijo spremeniti odločitev glavnega sodnika. Tako je bilo tudi tokrat," je sicer menil še en nekdanji angleški as Garry Neville.

Raheem Sterling | Avtor: Epa Epa

"Če je že glavni sodnik nasedel na to, bi morali reagirati v VAR sobi," pa je dejal 'sodniški ekspert' pri HRT Marijo Strahonja in nadaljeval: "Tu sploh ni bilo kontakta. To je polfinale evropskega prvenstva in takšne stvari se ne dosodijo. Glavni sodnik je takoj sprejel odločitev in v tem trenutku odgovornost prevzamejo zadolženi za VAR. Če je bil to za njih kontakt, potem ne bi več smeli soditi. Morali bi reči: 'Danny, prosimo te, da preveriš na ekranu'. A tega niso storili, le potrdili so odločitev. Popolnoma narobe. Ne morem razložiti, zakaj se je to zgodilo. Vsi skupaj so šli skozi ogromno vaj. Gre za popolnoma nesprejemljivo odločitev."

"Angleži so bili nekoliko boljši, igrali so na domačem stadionu, na koncu jih je vse skupaj pripeljalo do zmage, To ni bila enajstmetrovka, jaz je ne bi dosodil. Danci so ogoljufani. Če bi si sodnik dvakrat ogledal situacijo, bi spremenil odločitev. Žalosten sem zaradi Dancev," pa je izjavil legendarni hrvaški nogometaš Robert Prosinečki.

 
Komentarjev 1
  • Robert_Quintero 11:16 08.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦