Zadnje dejanje zmajev: Valencia!

Foto: Žurnal24 Jure Zdovc si je s svojimi varovanci v velikem slogu predčasno zagotovil napredo
Union Olimpija se bo v sredo na zadnji tekmi rednega dela Evrolige pomerila z Valencio. Zmaji so lahko po koncu tekme prvi, drugi ali celo "le" tretji v skupini D. "Pod Pešićem igrajo vrhunsko," pravi Jure Zdovc.
Oglej si celoten članek
Jaz sem že pred začetkom sezone govoril, da imajo najbolj atletsko in najbolj kompaktno ekipo med vsemi klubi v naši skupini. Pod Pešićem igrajo vrhunsko košarko in so trenutno v izjemni formi.
Jure Zdovc

Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 19. uri čaka še zadnja tekma predtekmovanja v Evroligi. V gosteh se bodo pomerili s špansko Valencio.

Medtem ko lahko Ljubljančani brez kakršnega koli pritiska pričakujejo zadnje gostovanje v prvem delu, bo za Valencio tekma ključnega pomena na poti v Top 16. Španci so namreč ena od štirih ekip, ki se potegujejo za zadnji dve prosti mesti med šestnajstimi najboljšimi ekipami. V skupini D tekmujejo z AJ Milanom, s katerim imajo enako število točk in boljše medsebojno izhodišče, za drugo prosto mesto pa se v skupini C potegujeta Cholet Basket in Lietuvos Rytas.

Dejstvo, da bodo Španci visoko motivirani, da se bodo želeli oddolžiti Ljubljančanom za poraz v Stožicah (72:68) in predvsem da pod taktirko novega stratega Svetislava Pešića igrajo kot prerojeni, jih postavlja v vlogo velikega favorita. "Jaz sem že pred začetkom sezone govoril, da imajo najbolj atletsko in najbolj kompaktno ekipo med vsemi klubi v naši skupini. Pod Pešićem igrajo vrhunsko košarko in so trenutno v izjemni formi," je na novinarski konferenci dejal Jure Zdovc.

Američani bodo lahko božične praznike preživeli v ZDA, že 29. decembra pa se znova zberemo v Stožicah.
Jure Zdovc

Hkrati je ljubljanski strateg poudaril, da ga štartno mesto za Top 16 sploh ne zanima – Union Olimpija je lahko prva, druga ali tretja, saj je zanj bolj pomembno, da igralci ostanejo zdravi, se preko božičnih praznikov malce odpočijejo, nato pa z novim elanom krenejo v nadaljevanje lige NLB in Evrolige.

"Že v petek, 24. decembra, nas namreč čaka naslednja preizkušnja v ligi NLB, ki je trenutno naš primarni cilj, saj želimo v tem mesecu doseči čim več zmag, da ne bomo pod kakšnim pritiskom, ko se bo nadaljevala Evroliga. Američani bodo lahko božične praznike preživeli v ZDA, že 29. decembra pa se znova zberemo v Stožicah," pravi Zdovc.

Žreb drugega dela Evrolige bo 4. januarja v Barceloni. Top 16 se bo začel 19. januarja in bo trajal do 3. marca, v tem času pa bo vsaka ekipa odigrala še šest tekem. To pomeni, da se bodo Ljubljančani še vsaj trikrat predstavili v Stožicah, ki bodo brez dvoma znova pokale po šivih. Vstopnice – na voljo jih bo približno 11.000 – bo klub v paketih začel prodajati 10. januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.