Šport > Košarka
17 ogledov

Zadnje dejanje zmajev: Valencia!

Jure Zdovc si je s svojimi varovanci v velikem slogu predčasno zagotovil napredo Žurnal24 main
Union Olimpija se bo v sredo na zadnji tekmi rednega dela Evrolige pomerila z Valencio. Zmaji so lahko po koncu tekme prvi, drugi ali celo "le" tretji v skupini D. "Pod Pešićem igrajo vrhunsko," pravi Jure Zdovc.
Jaz sem že pred začetkom sezone govoril, da imajo najbolj atletsko in najbolj kompaktno ekipo med vsemi klubi v naši skupini. Pod Pešićem igrajo vrhunsko košarko in so trenutno v izjemni formi.
Jure Zdovc

Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 19. uri čaka še zadnja tekma predtekmovanja v Evroligi. V gosteh se bodo pomerili s špansko Valencio.

Medtem ko lahko Ljubljančani brez kakršnega koli pritiska pričakujejo zadnje gostovanje v prvem delu, bo za Valencio tekma ključnega pomena na poti v Top 16. Španci so namreč ena od štirih ekip, ki se potegujejo za zadnji dve prosti mesti med šestnajstimi najboljšimi ekipami. V skupini D tekmujejo z AJ Milanom, s katerim imajo enako število točk in boljše medsebojno izhodišče, za drugo prosto mesto pa se v skupini C potegujeta Cholet Basket in Lietuvos Rytas.

Dejstvo, da bodo Španci visoko motivirani, da se bodo želeli oddolžiti Ljubljančanom za poraz v Stožicah (72:68) in predvsem da pod taktirko novega stratega Svetislava Pešića igrajo kot prerojeni, jih postavlja v vlogo velikega favorita. "Jaz sem že pred začetkom sezone govoril, da imajo najbolj atletsko in najbolj kompaktno ekipo med vsemi klubi v naši skupini. Pod Pešićem igrajo vrhunsko košarko in so trenutno v izjemni formi," je na novinarski konferenci dejal Jure Zdovc.

Američani bodo lahko božične praznike preživeli v ZDA, že 29. decembra pa se znova zberemo v Stožicah.
Jure Zdovc

Hkrati je ljubljanski strateg poudaril, da ga štartno mesto za Top 16 sploh ne zanima – Union Olimpija je lahko prva, druga ali tretja, saj je zanj bolj pomembno, da igralci ostanejo zdravi, se preko božičnih praznikov malce odpočijejo, nato pa z novim elanom krenejo v nadaljevanje lige NLB in Evrolige.

"Že v petek, 24. decembra, nas namreč čaka naslednja preizkušnja v ligi NLB, ki je trenutno naš primarni cilj, saj želimo v tem mesecu doseči čim več zmag, da ne bomo pod kakšnim pritiskom, ko se bo nadaljevala Evroliga. Američani bodo lahko božične praznike preživeli v ZDA, že 29. decembra pa se znova zberemo v Stožicah," pravi Zdovc.

Žreb drugega dela Evrolige bo 4. januarja v Barceloni. Top 16 se bo začel 19. januarja in bo trajal do 3. marca, v tem času pa bo vsaka ekipa odigrala še šest tekem. To pomeni, da se bodo Ljubljančani še vsaj trikrat predstavili v Stožicah, ki bodo brez dvoma znova pokale po šivih. Vstopnice – na voljo jih bo približno 11.000 – bo klub v paketih začel prodajati 10. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.