Zadnji finalistki Eura remizirali v Vidmu

Foto: EPA
Foto: EPA
V derbiju večera pripravljalnih obračunov je Italija v Vidmu remizirala s Španijo. Aktivne so bile štiri izbrane vrste, s katerimi se bo Slovenija pomerila v bližnji prihodnosti.
Oglej si celoten članek

Na prenovljenem stadionu Friuli v Vidmu je Italija gostila Španijo, ponovotev finala Eura 2012 pa se je končala z remijem (1:1). Gostitelje je v 68. minuti v vodstvo popeljal Lorenzo Insigne, deset minut pred koncem je izenačil Aritz Aduriz.

Krvniki Slovenije v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 - Ukrajinci, so v Odesi odpravili Ciper (1:0), zadetek je v 40. minuti zabil Taras Stepanenko. Grčija je z 2:1 ugnala Črno goro, z enakim izidom je Danska premagala Islandijo.

Naslednji tekmici Slovenije neporaženi

Severna Irska, ki se bo v ponedeljek v Belfastu pomerila s Slovenijo, je na prijateljski tekmi v Cardiffu z Walesom, za katerega Gareth Bale ni nastopil, igrala neodločeno (1:1). Za Severne Irce je bil uspešen Craig Cathcart v 60. minuti, za Wales pa Simon Church v 89. z bele točke.

Tako Severna Irska kot Wales bosta letos poleti igrala na evropskem prvenstvu v Franciji. Wales bo igral v skupini B skupaj z Anglijo, Rusijo in Slovaško, Severna Irska pa v skupini C skupaj z Nemčijo, Ukrajino in Poljsko.

Švedi so v Antalyi na prijateljski tekmi s Turčijo brez Zlatana Ibrahimovića izgubili (2:1). Za Švedsko, ki se bo v okviru priprav na evropsko prvenstvo 30. maja pomerila s Slovenijo, je edini gol dosegel Andreas Granqvist v 74. minuti. Za Turke je dvakrat zadel Cenk Tosun - v 32. in 81. minuti.

Zmaga Škotov, remi Malte

Škotska, ena tekmic Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, je na prijateljski tekmi v Pragi odpravila Češko (0:1). Edini strelec na tekmi je bil Ikechi Anya v 10. minuti.

Malta, prav tako ena od konkurentk varovancev Srečka Katanca v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, je na prijateljski tekmi v Ta' Qualiju proti Moldaviji igrala 0:0. Priložnosti na tekmi so bile redke, posebej z domače strani, ki je igrala v postavitvi 5-3-2.

Prijateljske tekme:

Malta - Moldavija 0:0 (0:0)
Ukrajina - Ciper 1:0 (1:0)
Estonija - Norveška 0:0 (0:0)
Danska - Islandija 2:1 (0:0)
Grčija - Črna gora 2:1 (0:0)
Turčija - Švedska 2:1 (1:0)
Wales - Severna Irska 1:1 (0:0)
Italija - Španija 1:1 (0:0)
Češka - Škotska 0:1 (0:1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.