Žagar brani lansko tretje mesto

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski speedwejist Matej Žagar bo v soboto na razprodanem Narodnem stadionu v Varšavi na drugi letošnji dirki svetovnega prvenstva branil lanskoletno tretje mesto. Predlani je Žagar v Varšavi celo zmagal, vendar je bila dirka prekinjena po dvanajstih vožnjah.
Oglej si celoten članek

Po spodbudni uvrstitvi v polfinale in osvojenih desetih točkah pred dvema tednoma v Krškem na uvodu letošnjega svetovnega prvenstva se Matej Žagar še toliko bolj veseli VN Poljske.

V Varšavi je že večkrat dokazal, da mu ovali, ki so postavljeni v velike stadione in tam le za eno dirko na leto, kot tehnično odlično podkovanemu vozniku ustrezajo. Če bo kot lani letos uspel tudi z dobrimi starti in hitrim motorjem, se lahko dobre uvrstitve nadeja tudi tokrat.

"Motorji in forma so tam, kjer sem si želel. To sem dokazal tudi na nedavni kvalifikacijski dirki za SP, ko sem na Slovaškem zaostal le za zmagovalcem VN Slovenije, tamkajšnjim domačinom Vaculikom. Če bo vzdušje podobno naelektreno, o čemer ne dvomim, pa je to zame le še dodaten motiv," je pred dirko povedal Žagar.

Žreb je Žagarju namenil startno številko enajst, kar pomeni, da bo v rednem delu dirke dvakrat startal iz povsem zunanjega položaja. Na papirju to sicer ni najbolj ugodno, vsaj glede na statistiko lanske dirke pa tudi ne preveč pesimistično. V letošnji konkurenci, ko med elitno petnajsterico borcev za naslov svetovnega prvaka ni nihče, ki bi bil odpisan, kar se je izkazalo že na prvi dirki v Krškem.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.