Žagar za las brez polfinala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Žagar na prvi dirki sezone brez polfinala, zmaga Laguti.
Oglej si celoten članek

V poljskem Vroclavu se je začela nova sezona speedwaya na najvišji ravni. Zaradi posledic pandemije novega koronavirusa so dirkači v seriji Grand Prix šele danes dočakali prvi nastop v letu 2020, zmagal pa je Rus Artjom Laguta. Slovenski speedwayist Matej Žagar je bil za uvod sezone deveti.

V finalu je do prve zmage v karieri prišel Laguta, ki je premagal domačina Macieja Janowskega, tretji je bil Šved Fredrik Lindgren, četrti pa Britanec Tai Woffinden, ki se je v zadnji vožnji rednega dela lažje poškodoval in je v izločilnih bojih nastopal v bolečinah.

GP Challenge Žagar v zadnjem ovinku do epske zmage, grozljiva nesreča favorita

Žagar, ki si je pred dnevi v kvalifikacijah za sezono 2021 z zmago že zagotovil nastopanje med elito tudi naslednje leto, je danes v petih vožnjah osvojil skupno šest točk, kar pa ni bilo dovolj za osmerico in polfinale, ki ga je zgrešil za eno točko.

Skrajšana in spremenjena sezona se bo nadaljevala z drugo preizkušnjo že v soboto na istem prizorišču, 11. in 12. septembra pa bo spet dvojni spored v poljskem Gorzowu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.