Šport > Moto športi
77 ogledov

Žagar za las brez polfinala

Speedway GP Profimedia
Žagar na prvi dirki sezone brez polfinala, zmaga Laguti.

V poljskem Vroclavu se je začela nova sezona speedwaya na najvišji ravni. Zaradi posledic pandemije novega koronavirusa so dirkači v seriji Grand Prix šele danes dočakali prvi nastop v letu 2020, zmagal pa je Rus Artjom Laguta. Slovenski speedwayist Matej Žagar je bil za uvod sezone deveti.

V finalu je do prve zmage v karieri prišel Laguta, ki je premagal domačina Macieja Janowskega, tretji je bil Šved Fredrik Lindgren, četrti pa Britanec Tai Woffinden, ki se je v zadnji vožnji rednega dela lažje poškodoval in je v izločilnih bojih nastopal v bolečinah.

Adam Ellis GP Challenge Šport Žagar v zadnjem ovinku do epske zmage, grozljiva nesreča favorita

Žagar, ki si je pred dnevi v kvalifikacijah za sezono 2021 z zmago že zagotovil nastopanje med elito tudi naslednje leto, je danes v petih vožnjah osvojil skupno šest točk, kar pa ni bilo dovolj za osmerico in polfinale, ki ga je zgrešil za eno točko.

Skrajšana in spremenjena sezona se bo nadaljevala z drugo preizkušnjo že v soboto na istem prizorišču, 11. in 12. septembra pa bo spet dvojni spored v poljskem Gorzowu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.