Zagorje v znamenju "rožnatega" Rogliča

Foto: Občina Zagorje
Foto: Občina Zagorje
Zasavski rojaki so skozi celoten potek letošnje dirke po Italiji držali pesti za svojega ljubljenca.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič se je kot prvi Slovenec povzpel na zmagovalni oder v skupni razvrstitvi katerekoli od velikih tritedenskih dirk, poleg tega je postal prvi slovenski kolesar, ki je oblekel rožnato majico vodilnega na sloveitem italijanskem Giru.

Komentar Italijani in lastna ekipa so metali polena, Roglič pa bo zdaj le še močnejši

Rogličeve uspehe še najbolj zvesto spremljajo v njegovi domači občini Zagorje ob Savi. Najboljši kolesar na sončni strani Alp prihaja iz Strahovelj, vasi v bližini Kisovca. V središču Zagorja so krožišče že v prvih dneh dirke po Italiji, ko je Roglič prevzel vodstvo v generalnem seštevku, zaznamovali z njegovo podobo in rožnato barvo.

Primož Roglič "Smešno je, da tako razmišljamo"

Občina Zagorje je v odločilnih dnevih Gira organizirala prevoz navijačev na dirko, domačini pa bodo za Rogliča pripravili tudi sprejem.

Sprejem za Primoža Rogliča se bo zgodil v sredo, 5. junija na Mestni ploščadi v Zagorju. Začel se bo ob 18. uri.

Foto: Facebook Primož Roglič la maglia rosa Giro d

Slovesnost so v Zagorju za Rogliča, ki nosi tudi naziv častnega občana, pripravili že leta 2017, ko je zmagal na kraljevski etapi francoskega Toura.

Junak Na sprejemu za Primoža Rogliča pivo zastonj

Takrat so na odcepu, ki z glavne ceste Trojane-Zagorje vodi proti Strahovljam, postavili tudi svojevrsten kolesarski spomenik.

Foto: Anže Petkovšek Primož Roglič Strahovlje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.