Zahović in Gajser sta si nasprotnika ogledala v živo

Foto: Profimedia Zlatko Zahović
Mariborčani so danes poleteli v Bolgarijo, kjer jih v četrtek čaka prvega tekma odločilnega kroga kvalifikacij za ligo evropa.
Oglej si celoten članek

Slovenski prvak se bo na zadnji stopnici pred uvrstitvijo v skupinski del lige evropa pomerila z osemkratni bolgarskim prvakom Ludogorcem. Gre za moštvo, ki je v domačem prvenstvu nepremagano že od sezone 2011-2012.

Slepa ulica Milaniču že pošteno teče voda v grlo

Strokovni štab Maribora se je na tekmo z bolgarskim velikanom pripravljal z analizo posnetkov tekem, natančnejši vpogled pa so vijoličasti dobili na prvenstvni tekmi z ekipo Cherno More, kateri sta prisostvovala športni direktor Zlatko Zahović in pomočnik trenerja Saša Gajser.

"Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kvaliteto v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost. To je njihova stalnica že vrsto let, kar dokazujejo rezultati, osem zaporednih nalovov prvaka in pet uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanja," je za klubsko spletno stran povedal Gajser.

Opravičilo Zahović spoznal, da je šel tudi tokrat predaleč

"Če jih primerjamo z našimi prejšnjimi nasprotniki v kvalifikacijah, so drugačni, že zaradi prej naštetih značilnosti igralcev. So pa drugačni tudi po načinu branjenja od dosedanjih treh tekmecev. Čaka nas zahteven izziv, zato moramo storiti vse, da bomo videli Maribor, ki bo v dveh tekmah pokazal vse, kar nas je krasilo v prejšnjih letih, ko smo igrali v Ligi prvakov in Ligi Europa. Sposobni smo tekmecem izničiti njihove glavne prednosti, potrebujemo pa odlično predstavo v Bolgariji in potem gremo s pomočjo navijačev na povratni tekmi v boj za novo izjemno vijol’čno zgodbo," je dodal pomočnik trenerja.

Tekma v Razgradu bo v četrtek ob 19.30 po slovenskem času.

PFC Ludogorets ima prav posebno zgodbo. Klub, ki sta ga leta 2009 prevzela brata Domuschiev in od tedaj je nogomet v Razgradu zgodba št. 1. Celotno desetletje je v znamenju št. 1, saj jim je uspel neverjeten niz, ko so vedno končali prvenstvo na vrhu lestvice. Ob prevzemu vlagateljev, ki veljata za uspešna podjetnika, so se ekspresno uvrstili iz tretje v drugo in iz druge v prvo ligo, kot novinci med elitno druščino pa so takoj postali bolgarski prvaki, pokalni zmagovalci ter osvojili še superpokal.

Pokorili so Bolgarijo in postali serijski prvaki (osemkrat zapored od prvega naslova leta 2012), z izjemnimi vlaganji ter nakupi številnih tujih nogometašev pa postali stalnica tudi v evropskih tekmovanjih. Doslej so dvakrat že bili udeleženci skupinskega dela Lige prvakov (igrali so neodločeno tudi proti Liverpoolu in PSG), trikrat pa Lige Europa.

vir: Nkmaribor.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.