Zahovičev gol premalo za Nizozemce

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je v 1. kolu na evropskem prvenstvu v Mariboru izgubila z evropskimi prvaki Nizozemci z 1:3. Edini slovenski zadetek je pred kar 8000 gledalci dosegel Luka Zahovič.
Oglej si celoten članek

Izbranci Miloša Kostića so prvenstvo na domačih tleh začeli s porazom. Slovenskim fantom ni pomagala niti podpora z dobro zasedenih tribun Ljudskega vrta. Nizozemci so bili predvsem v prvem polčasu boljši tekmec, si priigrali zanesljivo vodstvo, ki jim ga je uspelo v drugem delu ohraniti. Častni gol za Slovenijo je zabil Luka Zahovič.

Nizozemci so od začetka prevzeli pobudo, toda domači so bili tisti, ki so prvi zagrozili. V peti minuti je Dino Hotić z 20 metrov meril le malce premalo natančno. Nizozemski upi so povedli v 13. minuti, ko je po desni strani prodrl Thom Haye, žogo je ob povsem neodločni obrambi domačih pripeljal v bližino gola in jo oddal Raiju Vloetu, ki je iz bližine brez težav zadel za 1:0.

Kaj lahko bi nasledniki Marca van Bastna, Ruuda Gullita, Johana Cruyffa in drugih svojo prednost podvojili v 30. minuti, ko se je povsem sam pred Gregorjem Zabretom znašel Jeroen Lumu, a zgrešil cilj. Toda slednji je bil uspešnejši v 35. minuti, ko je zadel z glavo po podaji Wouterja Marinusa, ki pa je bil pred tem skupaj s še dvema soigralcema v globokem prepovedanem položaju, a stranski sodnik ni dvignil zastavice.

V drugem polčasu so Slovenci pokazali boljšo igro, imeli prek Svena Dodleka in Domna Črnigoja, čigar strel z 20 metrov je v 55. minuti izvrstno obranil Nick Olij, lepi priložnosti, a se v 61. minuti znašli v še višjem zaostanku. Lumu je podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je z glavo zadel Nathan Ake. Trinajst minut pozneje so Slovenci le zatresli nizozemsko mrežo, natančneje Luka Zahovič, ki je z glavo ukanil vratarja tekmecev po podaji Maksa Barišiča z leve strani.

Evropsko prvenstvo do 17 let, 1. kolo:

Skupina A

Gruzija : Nemčija 0:1 (0:0)
Meyer (59)

Francija : Islandija 2:2 (1:0)



Skupina B

Poljska : Belgija 1:0 (0:0)
Stepinski (65)

Slovenija : Nizozemska 1:3 (0:2)
Vloet (13), Lumu (35), Ake (61); Zahovič (74)


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.