Šport > Nogomet
55 ogledov

Zahovičev gol premalo za Nizozemce

Ljudski vrt je na drugi domači kvalifikacijski tekmi pregovorno "pokal po šivih" Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je v 1. kolu na evropskem prvenstvu v Mariboru izgubila z evropskimi prvaki Nizozemci z 1:3. Edini slovenski zadetek je pred kar 8000 gledalci dosegel Luka Zahovič.

Izbranci Miloša Kostića so prvenstvo na domačih tleh začeli s porazom. Slovenskim fantom ni pomagala niti podpora z dobro zasedenih tribun Ljudskega vrta. Nizozemci so bili predvsem v prvem polčasu boljši tekmec, si priigrali zanesljivo vodstvo, ki jim ga je uspelo v drugem delu ohraniti. Častni gol za Slovenijo je zabil Luka Zahovič.

Nizozemci so od začetka prevzeli pobudo, toda domači so bili tisti, ki so prvi zagrozili. V peti minuti je Dino Hotić z 20 metrov meril le malce premalo natančno. Nizozemski upi so povedli v 13. minuti, ko je po desni strani prodrl Thom Haye, žogo je ob povsem neodločni obrambi domačih pripeljal v bližino gola in jo oddal Raiju Vloetu, ki je iz bližine brez težav zadel za 1:0.

Kaj lahko bi nasledniki Marca van Bastna, Ruuda Gullita, Johana Cruyffa in drugih svojo prednost podvojili v 30. minuti, ko se je povsem sam pred Gregorjem Zabretom znašel Jeroen Lumu, a zgrešil cilj. Toda slednji je bil uspešnejši v 35. minuti, ko je zadel z glavo po podaji Wouterja Marinusa, ki pa je bil pred tem skupaj s še dvema soigralcema v globokem prepovedanem položaju, a stranski sodnik ni dvignil zastavice.

V drugem polčasu so Slovenci pokazali boljšo igro, imeli prek Svena Dodleka in Domna Črnigoja, čigar strel z 20 metrov je v 55. minuti izvrstno obranil Nick Olij, lepi priložnosti, a se v 61. minuti znašli v še višjem zaostanku. Lumu je podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je z glavo zadel Nathan Ake. Trinajst minut pozneje so Slovenci le zatresli nizozemsko mrežo, natančneje Luka Zahovič, ki je z glavo ukanil vratarja tekmecev po podaji Maksa Barišiča z leve strani.

Evropsko prvenstvo do 17 let, 1. kolo:

Skupina A

Gruzija : Nemčija 0:1 (0:0)
Meyer (59)

Francija : Islandija 2:2 (1:0)



Skupina B

Poljska : Belgija 1:0 (0:0)
Stepinski (65)

Slovenija : Nizozemska 1:3 (0:2)
Vloet (13), Lumu (35), Ake (61); Zahovič (74)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.