Zakaj olimpijci grizejo kolajne?

Foto: EPA kolajna rio de janeiro 2016 ugriz Foto: EPA kolajna rio de janeiro 2016 ugriz Foto: EPA kolajna rio de janeiro 2016 ugriz Foto: Stanko Gruden/STA anamari velenšek oi 2016 rio de janeiro judo Foto: EPA kolajna rio de janeiro 2016 ugriz Foto: EPA kolajna rio de janeiro 2016 ugriz
Ker jih v to prisilijo fotografi.
Oglej si celoten članek

Ugriz kolajne je postal nekakšen obvezen spremljevalni program sleherne podelitve olimpijskih odličij.

Prepoznavna gesta, ki je postala sinonim za olimpijske zmagovalce, pa nima nekega globokega pomena, temveč le odraža želje fotografov.

''To je postala obsesija med fotografi,'' je dejal David Wallechinsky, predsednik Mednarodnega združenja olimpijskih zgodovinarjev.

''Mislim, da v tem vidijo ikonične fotografije, ki se dobro prodajo. Ne verjamem, da bi športniki to počeli sami od sebe,'' je povedal Wallechinsky in dodal, da je ugriz kolajne še posebej priljubljen pri plavalcih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • Naivn si če misliš da je medalja dejansko iz zlata; samo vrhnji sloj je iz zlata; tak da je tak …

  • 15:54 15. Avgust 2016.

    "izRODEk " ima prav !! <br />Grize se pa samo zlata.. vse ostalo grizenje je neki fejk..<br />Lahko pa začneš …

  • 15:28 15. Avgust 2016.

    Za : izRODEk ; Kaj pa ko so medalje Srebrne, in Bronaste ??? Mislim da si BRCNIL V TEMO !!! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.