Šport
100 ogledov

Zakaj olimpijci grizejo kolajne?

kolajna rio de janeiro 2016 ugriz
1/6
EPA
Ker jih v to prisilijo fotografi.

Ugriz kolajne je postal nekakšen obvezen spremljevalni program sleherne podelitve olimpijskih odličij.

Prepoznavna gesta, ki je postala sinonim za olimpijske zmagovalce, pa nima nekega globokega pomena, temveč le odraža želje fotografov.

''To je postala obsesija med fotografi,'' je dejal David Wallechinsky, predsednik Mednarodnega združenja olimpijskih zgodovinarjev.

''Mislim, da v tem vidijo ikonične fotografije, ki se dobro prodajo. Ne verjamem, da bi športniki to počeli sami od sebe,'' je povedal Wallechinsky in dodal, da je ugriz kolajne še posebej priljubljen pri plavalcih.

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:39 15.avgust 2016.

    Naivn si če misliš da je medalja dejansko iz zlata; samo vrhnji sloj je iz zlata; tak da je tak ugriz že zato nesmiselen.

  • kapibara 15:54 15.avgust 2016.

    "izRODEk " ima prav !! Grize se pa samo zlata.. vse ostalo grizenje je neki fejk..Lahko pa začneš celi kokos grizti, če je pravi..

  • dzony006 15:28 15.avgust 2016.

    Za : izRODEk ; Kaj pa ko so medalje Srebrne, in Bronaste ??? Mislim da si BRCNIL V TEMO !!! Tako enostavno, kot si TI pojasnil, pa spet verjetno NI, čeprav jaz NE VEM pravilnega odgovora. Nekateri ljudje kar nejkaj ...prikaži večaj pišete v TRI DNI, pa neglede, če imate o določenih stvareh kakšno znanje, ali NE !!!. Tudi OSTALI Komentarji ne vem če kaj pojasnjujejo, ampak izražajo OSEBNO MNENJE.