"Zakaj, zakaj, zakaj?"

Foto: Epa valentino rossi
Yamahin direktor za motošport Lin Jarvis se ni želel opredeliti do metod treninga, ki se jih poslužuje Valentino Rossi.
Oglej si celoten članek

Zaradi poškodbe Valentina Rossija, ki je med treningom z enduro motorjem utrpel zlom noge, se je vnela razprava o metodah treninga, ki so oziroma niso primerne za profesionalnega športnika.

Menjava Rossi si je zadal prevelik zalogaj

Dejstvo je, da imajo športniki velikokrat prepoved udejstvovanja v nevarnih športnih panogah, kot je na primer smučanje ali drugi ekstemni, ker je nevarnost poškodb preprosto prevelika. Direktor za motošport pri Yamahi Lin Jarvis, priznava, da so Rossijeve metode treninga vprašljive, vendar dirkaču ne nameravajo izrekati ultimatov.

"Ali sem seznanjen z oprijemljivi dejstvi o tej temi? Nisem. Obiskal sem ga v bolnišnici in spraševal 'zakaj, zakaj, zakaj?' Odvrnil je 'se zgodi'. Takšna je realnost. Letos je imel dva incidenta. Enega v Mugellu in enega pred Misanom," je povedal Jarvis.

Foto: Profimedia

"Težko ga kritiziram zaradi nesreče, saj je treba upoštevati okoliščine. Dirkačev ne moremo povijati v vato, saj to ni v njihovi naravi ali naravi tega športa. Kaj narediti? Ne morejo testirati z motociklom razreda motoGP. Prav tako ne morejo testirati na običajnih stezah. Posluževati se morajo alternativnih metod treninga in največji skupni imenovalec je ta, da jih večina dirka po blatu," je sklenil predstavnik japonskega moštva.

Rossija bo na dirki za VN Aragonije (24. september) zamenjal Michael van der Mark.

Plaz kritik Rossi razkril podrobnosti nesreče
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.