Zaključni juriš kraljev premalo v Winnipegu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so z Anžetom Kopitarjem po uvodni zmagi na začetku nove sezone lige NHL doživeli prvi poraz. S 5:3 jih je ugnalo moštvo Winnipeg Jets.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je v Kanadi na ledeni ploskvi preživel 22:37 minute in prispeval podajo za drugi gol Los Angeles Kings. Hrušičan je na tekmi sprožil štiri strele proti češkemu vratarju Ondřeju  Pavelecu.

Kralji so proti Winnipeg Jets zaostajali že z 1:4, z goloma Jeffa Carterja in Justina Williamsa pa so se slabe štiri minute pred koncem dvoboja približali na 3:4. V končnici so zaigrali na vse ali nič in skušali izsiliti podaljšek, izjemno tvegana igra pa se jim je maščevala.

Setoguchi v prazno mrežo

Kalifornijski vratar Jonathan Quick je v izdihljajih tekme zapustil svoj prostor in svoje mesto prepustil šestemu igralcu v polju, kar je kaznoval Bryan Little in 48 sekund pred koncem dvoboja zadel za končno zmago domače ekipe s 5:3. Za domačo ekipo je Devin Setoguchi prispeval dva gola, vratar Pavelec pa je zbral 33 obramb.

Do druge zmage so prišli hokejisti Colorado Avalanche. Po prepričljivem zmagoslavju nad Anaheim Ducks s 6:1 so izbranci nekoč imenitnega vratarja Patricka Roya na kolena položili Nashville Predators. V domači ekipi je bil najbolj razpoložen Pierre-Alexandre Parenteau, za zmago je prispeval dva gola.

Sosedski derbi odločili kazenski streli

Ena najbolj trdih tekem je bila v Buffalu, kjer so Ottawa Senators v sami končnici strli odpor domače zasedbe. Edini in zmagoviti zadetek je poldrugo minuto pred zadnjim zvokom sirene dosegel švedski napadalec Erik Karlsson.

Izjemno razburljiva tekma je bila v Detroitu. Domača ekipa je po golu prvega zvezdnika Henrika Zetterberga izenačila šele 16,4 sekunde pred koncem rednega dela, zmagoviti gol pa je v podaljšku dosegel Stephen Weiss. New York Islanders so po izvajanju kazenskih strelov premagali sosede iz New Jerseyja, v "loteriji" pa je edini gol prispeval Matt Moulson.

Liga NHL, rezultati:

Winnipeg Jets : Los Angeles Kings 5:3
New Jersey Devils : New York Islanders 3:4**
Carolina Hurricanes : Detroit Red Wings 2:3*
Columbus Blue Jackets : Calgary Flames 3:4
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 0:1
Colorado Avalanche : Nashville Predators 3:1
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.