Šport
4 ogledov

Zaključni juriš kraljev premalo v Winnipegu

Pavelec Kopitar Winnipeg Jets Los Angeles Kings NHL Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so z Anžetom Kopitarjem po uvodni zmagi na začetku nove sezone lige NHL doživeli prvi poraz. S 5:3 jih je ugnalo moštvo Winnipeg Jets.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je v Kanadi na ledeni ploskvi preživel 22:37 minute in prispeval podajo za drugi gol Los Angeles Kings. Hrušičan je na tekmi sprožil štiri strele proti češkemu vratarju Ondřeju  Pavelecu.

Kralji so proti Winnipeg Jets zaostajali že z 1:4, z goloma Jeffa Carterja in Justina Williamsa pa so se slabe štiri minute pred koncem dvoboja približali na 3:4. V končnici so zaigrali na vse ali nič in skušali izsiliti podaljšek, izjemno tvegana igra pa se jim je maščevala.

Setoguchi v prazno mrežo

Kalifornijski vratar Jonathan Quick je v izdihljajih tekme zapustil svoj prostor in svoje mesto prepustil šestemu igralcu v polju, kar je kaznoval Bryan Little in 48 sekund pred koncem dvoboja zadel za končno zmago domače ekipe s 5:3. Za domačo ekipo je Devin Setoguchi prispeval dva gola, vratar Pavelec pa je zbral 33 obramb.

Do druge zmage so prišli hokejisti Colorado Avalanche. Po prepričljivem zmagoslavju nad Anaheim Ducks s 6:1 so izbranci nekoč imenitnega vratarja Patricka Roya na kolena položili Nashville Predators. V domači ekipi je bil najbolj razpoložen Pierre-Alexandre Parenteau, za zmago je prispeval dva gola.

Sosedski derbi odločili kazenski streli

Ena najbolj trdih tekem je bila v Buffalu, kjer so Ottawa Senators v sami končnici strli odpor domače zasedbe. Edini in zmagoviti zadetek je poldrugo minuto pred zadnjim zvokom sirene dosegel švedski napadalec Erik Karlsson.

Izjemno razburljiva tekma je bila v Detroitu. Domača ekipa je po golu prvega zvezdnika Henrika Zetterberga izenačila šele 16,4 sekunde pred koncem rednega dela, zmagoviti gol pa je v podaljšku dosegel Stephen Weiss. New York Islanders so po izvajanju kazenskih strelov premagali sosede iz New Jerseyja, v "loteriji" pa je edini gol prispeval Matt Moulson.

Liga NHL, rezultati:

Winnipeg Jets : Los Angeles Kings 5:3
New Jersey Devils : New York Islanders 3:4**
Carolina Hurricanes : Detroit Red Wings 2:3*
Columbus Blue Jackets : Calgary Flames 3:4
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 0:1
Colorado Avalanche : Nashville Predators 3:1
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.