Žalosten konec za Kopitarja, gostujoči navijači znoreli zaradi Slovenca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kralji Anžeta Kopitarja so izpadli iz končnice NHL.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so v šesti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NHL doma izgubili s 4:5 proti Edmonton Oilers in končali sezono. Edmonton je v seriji zmagal s 4:2, kralji, za katere slovenski kapetan Anže Kopitar kljub kar petim strelom na gol tokrat ni dosegel točke, pa so zaključili svojo pot.

Potem ko so kralji povedli z 2:1 v zmagah, so naftarji dobili kar naslednje tri tekme zapored in se uvrstili v polfinale zahodne konference. Nastop v njem hokejisti Los Angelesa čakajo vse od sezone 2013/14, ko so nazadnje osvojili tudi Stanleyjev pokal.

A čeprav na zadnji tekme sezone ni prispeval nobene točke, je bil slovenski hokejski as vseeno v precejšnjem središču pozornosti zaradi ogromne sodniške napake. Slovenec je namreč sredi druge tretjine ob rezultatu 3:3 naletel na gostujočega vratarja Stuarta Skinnerja, a jo nepričakovano odnesel brez očitne kazni.

Navijači Edmontona, ki celotno srečanje niso bili zadovoljni s sodniškim kriterijem, so si zaradi poteze Kopitarja dali duška na socialnih omrežjih, čeprav se je celotna akcija na koncu razpletla po njihovih željah. Čez vsega nekaj sekund po Kopitarjevem naletu je namreč na drugi strani v polno zadel Klim Kostin ter Edmonton povedel v vodstvo. Kralji so kasneje rezultat sicer še enkrat izenačili, a je bil zanje odločilen zadetek Kailerja Yamamota tri minute pred koncem tekme.

"Odločale so malenkosti. Trud je bil vložen, energija je bila prisotna, ne morem kriviti soigralcev, da niso prinesli energije in intenzivnosti na led. Tekmeci so odigrali solidno, bili so boljše moštvo v seriji ... Težko je tole požreti takoj po tekmi, toda prepričan sem, da smo se iz tega nekaj naučili, da bomo nekaj odnesli in nadaljevali," je za spletno stran svojega kluba po tekmi povedal Kopitar.

Menil je tudi, da so tokratno serijo odigrali bolje kot lani. "Kar precej igralcev pravzaprav ni vedelo v prejšnji sezoni, kaj je to končnica. Vidim, da gremo v pravo smer, izgraditi moramo pravo kemijo, obdržati ritem in, kot sem že dejal, nadaljevati v naslednji sezoni."

Toronto prekinil 16 let suše

Na vzhodnem delu so napredovali tudi hokejisti Toronta in končali 16 sezon v nizu, ko jim ni uspelo priti v drugi krog. Maple Leafs so v Tampi po podaljšku premagali Lightning z 2:1 in slavil s 4:2 v zmagah. John Tavares je po štirih minutah in 36 sekundah dodatka odločil dvoboj. Pred tem je bil za goste uspešen Auston Matthews, vratar Ilija Samsonov je zaustavil 31 udarcev na gol, premagal ga je le Steven Stamkos.

V New Yorku so Rangers s 5:3 premagali New Jersey Devils, izid v zmagah izenačili na 3:3 ter se izognili izpadu. Chris Kreider je z golom in podajama za domače vpisal tri točke, po dve pa Mika Zibanejad in Vladimir Tarasenko s po golom in podajo ter obrambni igralec Adam Fox z dvema asistencama. O napredovanju bo tako odločala zadnja, sedma tekma, ki bo v noči na torek po slovenskem času v New Jerseyju.

 

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhod:
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs  1:2 (podaljšek)
- Toronto slavil s 4:2 v zmagah;

New York Rangers - New Jersey Devils       5:2
- izid v zmagah izenačen na 3:3;

- zahod:
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers        4:5
(Anže Kipitar pet strelov v 22:24 min. za Los Angeles)
- Edmonton slavil s 4:2 v zmagah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:05 30. April 2023.

    LA je bil v tekmi podjetnejši, a je odločila nasprotnikova kakovost. Kopitar je tokrat poleg Kempeja imel na krilu še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.