Žalostna zgodba nove svetovne prvakinje: ''Mama je preverjala, ali še diham''

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jessica "Jessie" Diggins je danes v Planici postala nova svetovna prvakinja. Le dan pred zanjo izjemno pomembno tekmo v smučarskih tekih je s sledilci delila zgodbo, ki pokaže, kako trnovo pot je morala prehoditi, da ji je uspela takšna kariera.
Oglej si celoten članek

"Ponoči sem hodila v sobo, da sem preverjala, ali Jessie še diha," je v video prispevku o motnji prehranjevanja, s katero se je Digginsova srečala v svojem odraščanju, povedala njena mama Debra. "Opazila sem, da me mama preverja, saj lahko v takšnih primerih pri bulimiji zaradi nepravilnega bitja srca pride do zastoja," v prispevku pove Jessie Diggins. "To mi je res strlo srce, ker sem mislila, da sem zaradi tega zares slab otrok," je še dodala.

Planica 2023 Američanka prekinila švedsko dominacijo
Digginsova se je z motno prehranjevanja srečala pri 18 oz. 19. letih, ko se je v njeni karieri obetavne smučarske tekačice začelo vse skupaj kopičiti, pritiski so bili vselej večji, pričakovanja izjemno visoka. Starša sta ji v rodni Minnesoti poiskala strokovno pomoč "Emily Program", za katerega je v včerajšnji objavi Digginsova dejala, da ji je rešil življenje. "Kot starša ji nisva mogla le reči: 'Prenehaj s tem,' pač pa sva ji morala dati podporo, da si je lahko poiskala pomoč – sama," je povedal njen oče Clay.

Foto: Profimedia Jessica Diggins

"Motnje prehranjevanja je resna duševna bolezen, okoli katere je veliko nerazumevanja in stigme. Pomembno je, da ljudje razumejo, da bolezen ni njihova krivda in da obstaja način, kako ozdraveti. Pred 12 leti sem res trpela, toda na srečo sem dobila pomoč. Zato sem danes tukaj," je po veliki zmagi v Planici 31-letnica povedala za norveški portal Nettavisen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.