Zamenjava na vrhu lestvice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Olimpija je po zmagi skočila na vrh prvenstvene lestvice.
Oglej si celoten članek

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 2:0 (0:0). Čeprav je bilo veliko vprašanj pred nadaljevanjem sezone v slovenski prvoligaški konkurenci, kar zadeva precej spremenjeno ekipo Olimpije, je ta po zmagi v Kopru potrdila borbo za naslov še s slavjem proti Prekmurcem. Z 12. zmago sezone so se izbranci Gorana Stankovića povzpeli na vrh lestvice, kjer imajo točko prednosti pred večnim tekmecem Mariborom. Mura po petem porazu ostaja tretja.

V prvem polčasu so najprej zagrozili Sobočani, po protinapadu je poskusil Luka Bobičanec, a meril premalo natančno, tako kot v 12. minuti Đorđe Ivanović in v 14. Andres Vombergar na drugi strani. Olimpija je še nekajkrat poskrbela za malce razburjenja v Murinem kazenskem prostoru, a brez pravega zaključnega strela.

V drugem polčasu v uvodnih minutah priložnosti ni bilo, Ljubljančani so sicer zadeli v 62. minuti, a iz prepovedanega položaja. V 69. minuti je iz ugodnega položaja s strelom z glavo zgrešil še Vombergar, še bolj nevarno je bilo v 75. minuti na drugi strani, ko je iz ugodnega položaja poskusil Nino Kouter, a meril v Žigo Freliha.

Minuto pozneje pa so Ljubljančani povedli, Ivanović je dobil žogo na levi strani prodrl v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom ugnal Matka Obradovića. Dosegel je svoj deveti gol v sezoni in se na vrhu lestvice strelcev pridružil Dariu Kolobariću iz Domžal in Nardinu Mulahusejnoviću iz Kopra.

V 79. minuti so zeleno-beli podvojili prednost, potem ko je Ivanović podal z leve strani pred vrata, kjer je z glavo zadel Gal Kurež za svoj prvoligaški prvenec in tudi zmago.

Prvaki klonili na domači zelenici

Celjani, ki so v četrtek ostali brez tekme proti Aluminiju (to bodo igrali v sredo), so v svojem spomladanskem uvodu pod vodstvom novega trenerja Jirija Jarošika izgubili proti Domžalam z 0:2. Gosti so tako prišli do sedme zmage in petega mesta, Celjani ostajajo osmi.

Domžalčani so tekmo odlično odprli in povedli že v drugi minuti. Po dolgi podaji je Kolobarić streljal v kazenskem prostoru, Matjaž Rozman je žogo odbil, a le do Tilna Klemenčiča, ki jo je nato iz bližine poslal v mrežo.

Foto: Profimedia Tilen Klemenčič

V enajsti minuti je Jakob Novak žogo z glavo usmeril proti lastnim vratom, a je Rozman žogo odbil v kot, prvi resnejši strel Celja pa je sprožil Maj Rorič z roba kazenskega prostora, toda Ajdin Mulalić ni imel veliko dela. Tik pred koncem polčasa so Domžale prišle do nove lepe priložnosti, sam pred Rozmanom je bil Tamar Svetlin, a se je celjski vratar izkazal, nato pa je še Filip Dangubić na drugi strani poskusil s "škarjicami", a prešibko za spremembo izida.

V uvodu drugega polčasa je najprej za malce bolj vroče dogajanje poskrbel Arnel Jakupović, a je bil Rozman na mestu, je pa slednji spet klonil v 64. minuti, ko ga je premagal kar soigralec Matic Vrbanec, ki je preusmeril žogo v lastno mrežo po podaji Zenija Husmanija z leve strani.

V 73. minuti je poskusil še Gregor Sikošek, toda Rozman je žogo odbil brez posebnih težav. Celjani so v teh trenutkih sicer poskušali priti do želenega zadetka, sprožili nekaj strelov, a nobenega dovolj dobrega. Tudi Ester Sokler v 82. minuti ni premagal domžalskega čuvaja mreže s strelom z dobrih desetih metrov.

Remi v Sežani

Tabor Sežana in Aluminij sta se razšla z izidom 1:1. Gosti iz Kidričevega so bili sicer boljši tekmec, a po remiju ostajajo predzadnji, medtem ko je Tabor, ki je odigral že svojo tretjo spomladansko tekmo, ostal sedmi.

Kidričani so dobili prvi polčas z 1:0, potem ko je v 38. minuti zadel Gašper Pečnik, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu Tilna Pečnika. Aluminij je bil tudi pred tem podjetnejši, med drugim sta iz ugodnih položajev zgrešila David Flakus Bosilj in Tilen Pečnik v 10. in 14. minuti, v 35. pa je bil premalo natančen tudi Gašper Pečnik. Domači so malce zagrozili zgolj v 31. minuti, a tudi takrat niso bili posebej nevarni za Luko Janžekoviča.

V drugem polčasu so prvi do priložnosti prišli Kidričani, ko je Roko Prša v kazenskem prostoru streljal, a žogo poslal točno v Koprivca. V 56. minuti je nevarneje meril Tilen Pečnik, Koprivec je žogo odbil, pred golom pa Dohyun Kimu ni uspelo žoge preusmeriti v prazno mrežo. Prav tako v 57. minuti iz bližine po kotu ni uspelo zadeti Flakusu Bosilju.

Čeprav so Kidričani pokazali več tudi v tem delu igre, pa so Kraševci izenačili v 62. minuti, ko je z 18 metrov natančno zadel Djalo Aldair. Na drugi strani je Haris Kadrić v 67. minuti prišel do neoviranega strela, a meril preveč po sredini. Isti igralec je poskusil tudi v 79. minuti, ko je prišel pred Koprivca, a je bil znova uspešnejši sežanski vratar. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Fahd Ndzengue, ko je že v sodniškem dodatku za malenkost zgrešil cilj.

Izidi, 21. krog:

Gorica - Koper                     2:1 (1:0)
Maribor - Bravo                    1:1 (0:1)
CB24 Tabor Sežana - Aluminij       1:1 (0:1)
Celje - Domžale                    0:2 (0:1)
Olimpija - Mura                    2:0 (0:0)

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 21 12  5  4  29:15  41
 2. Maribor            21 11  7  3  42:27  40
 3. Mura               21  9  7  5  24:15  34
 4. Koper              21  8  6  7  30:27  30
 5. Domžale            21  7  8  6  31:27  29
 6. Bravo              21  6  9  6  20:22  27
 7. CB24 Tabor Sežana  21  7  5  9  24:27  26
 8. Celje              20  6  5  9  20:23  23
 9. Aluminij           20  3  7 10  16:33  16
10. Gorica             21  3  5 13  14:34  14

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.