Zanesljiv začetek Nemcev

Foto: Žurnal24 Klose je povišal na 2:0. Foto: Žurnal24 Manuel Neuer je branil zelo dobro. Foto: Žurnal24 Tim Cahill je poskušal, a brez uspeha. Foto: Žurnal24 Manuel Neuer je branil zelo dobro. Foto: Žurnal24 Nemci so že v prvem polčasu povedli 2:0. Foto: Žurnal24 Nemci so že v prvem polčasu povedli 2:0. Foto: Žurnal24 Lucas Neill in soigralci so bili nemočni. Foto: Žurnal24 Khedira v dvoboju z Valerijem. Foto: Žurnal24 Avstralski navijači so ostali brez denarja in dragocenih predmetov. (Foto: Reute Foto: Reuters Cacau je zadel za končnih 4:0. Foto: Žurnal24 Cacau je zadel za končnih 4:0. Foto: Žurnal24 Na 3:0 je povišal Thomas Müller. Foto: Žurnal24 Na 3:0 je povišal Thomas Müller. Foto: Žurnal24 In začelo se je rajanje nemških navijačev. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nemci so že v prvem polčasu povedli 2:0. Foto: Žurnal24 Klose in Podolski, strela prvih dveh zadetkov. Foto: Žurnal24 Klose je povišal na 2:0. Foto: Žurnal24 Lukas Podolski je zabil za 1:0. Foto: Žurnal24 Lukas Podolski je zabil za 1:0. Foto: Žurnal24 Lukas Podolski je zabil za 1:0. Foto: Žurnal24 Lahm se je znebil Garcie. Foto: Žurnal24 Thomas Müller je bil prehiter za fotografe.
Nemški nogometaši so več kot zanesljivo začeli z nastopi na svetovnem prvenstvu. V prvem kolu skupine D so s 4:0 ugnali Avstralce, ki niso pokazali veliko in bi lahko doživeli tudi hujši poraz.
Oglej si celoten članek
Vsi obrazi sreče strelcev zadetkov − Kloseja, Podolskega, Müllerja in Cacaua. V galeriji.

Srečanje v Durbanu pred več kot 60.000 gledalci se je začelo v znamenju vuvuzel in Lukasa Podolskega. Nogometaš Kölna ima za seboj izjemno slabo klubsko sezono, toda še enkrat več je dokazal, da je v reprezentančnem dresu povsem drug nogometaš. Soigralec Milivoja Novakovića in Miša Brečka se je v osmi minuti po podaji Thomasa Müllerja povsem sam znašel okoli 13 metrov od vrat, nato pa silovito udaril po okroglem usnju in Nemčijo popeljal v vodstvo z 1:0. Nemci so tudi po vodstvu še naprej igrali napadalno in so Avstralce začeli pokrivati že na njihovi polovici. Agresivna igra se je Nemcu obrestovala v 26. minuti, ko je bil natančen še Miroslav Klose. Pri golu je imel prste vmes tudi avstralski vratar Mark Schwarzer. Do konca prvega polčasa so bili kljub lepi prednosti nevarnejši Nemci, vendar poti do tretjega zadetka niso našli.

Ste zamudili tekmo?
Ni panike – tukaj so komentarji in statistika tekme.

Drugi polčas se je začel v znamenju Avstralcev, ki pa terenske premoči niso znali kronati z zadetkom. Ko so Nemci ogreli svoje motorje, pa smo spremljali podobno sliko kot v prvem polčasu. Nemci so napadali, Avstralci pa so se branili. Nemci so prvo priložnost v drugem polčasu dočakali v 54. minuti, ko je Müller ustrelil čez vrata. Dve minuti kasneje pa je prvi zvezdnik Avstralije Tim Cahill prejel rdeči karton zaradi prekrška nad Bastianom Schweinsteigerjem. Nemci so z igralcem več še bolj pritisnili, toda Klose in Podolski sta bila nenatančna. Zato pa je bil natančnejši mladi Müller, ki je s svojim debitantskim zadetkom v reprezentančnem dresu povišal na 3:0. Dve minuti kasneje je končni izid postavil Cacau, ki je v igro vstopil le nekaj trenutkov pred tem. Do konca srečanja so Nemci nadzorovali izid in tekmo mirno pripeljali do konca.

SP v nogometu, skupina D, 1. kolo:

Nemčija : Avstralija 4:0 (2:0)
Podolski (8),  Klose (26),  Müller (67), Cacau (70)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.