Šport
35 ogledov

Zanesljiv začetek Nemcev

Klose je povišal na 2:0.
1/24
Žurnal24 main
Nemški nogometaši so več kot zanesljivo začeli z nastopi na svetovnem prvenstvu. V prvem kolu skupine D so s 4:0 ugnali Avstralce, ki niso pokazali veliko in bi lahko doživeli tudi hujši poraz.
Vsi obrazi sreče strelcev zadetkov − Kloseja, Podolskega, Müllerja in Cacaua. V galeriji.

Srečanje v Durbanu pred več kot 60.000 gledalci se je začelo v znamenju vuvuzel in Lukasa Podolskega. Nogometaš Kölna ima za seboj izjemno slabo klubsko sezono, toda še enkrat več je dokazal, da je v reprezentančnem dresu povsem drug nogometaš. Soigralec Milivoja Novakovića in Miša Brečka se je v osmi minuti po podaji Thomasa Müllerja povsem sam znašel okoli 13 metrov od vrat, nato pa silovito udaril po okroglem usnju in Nemčijo popeljal v vodstvo z 1:0. Nemci so tudi po vodstvu še naprej igrali napadalno in so Avstralce začeli pokrivati že na njihovi polovici. Agresivna igra se je Nemcu obrestovala v 26. minuti, ko je bil natančen še Miroslav Klose. Pri golu je imel prste vmes tudi avstralski vratar Mark Schwarzer. Do konca prvega polčasa so bili kljub lepi prednosti nevarnejši Nemci, vendar poti do tretjega zadetka niso našli.

Ste zamudili tekmo?
Ni panike – tukaj so komentarji in statistika tekme.

Drugi polčas se je začel v znamenju Avstralcev, ki pa terenske premoči niso znali kronati z zadetkom. Ko so Nemci ogreli svoje motorje, pa smo spremljali podobno sliko kot v prvem polčasu. Nemci so napadali, Avstralci pa so se branili. Nemci so prvo priložnost v drugem polčasu dočakali v 54. minuti, ko je Müller ustrelil čez vrata. Dve minuti kasneje pa je prvi zvezdnik Avstralije Tim Cahill prejel rdeči karton zaradi prekrška nad Bastianom Schweinsteigerjem. Nemci so z igralcem več še bolj pritisnili, toda Klose in Podolski sta bila nenatančna. Zato pa je bil natančnejši mladi Müller, ki je s svojim debitantskim zadetkom v reprezentančnem dresu povišal na 3:0. Dve minuti kasneje je končni izid postavil Cacau, ki je v igro vstopil le nekaj trenutkov pred tem. Do konca srečanja so Nemci nadzorovali izid in tekmo mirno pripeljali do konca.

SP v nogometu, skupina D, 1. kolo:

Nemčija : Avstralija 4:0 (2:0)
Podolski (8),  Klose (26),  Müller (67), Cacau (70)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.