Zanesljiva zmaga proti Litvi

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je tudi na drugi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2017 zabeležila zmago. V Celju je s 3:0 (1:0) premagala Litvo in ima po dveh tekmah šest točk.
Oglej si celoten članek

Slovenska in litovska reprezentanca do 21 let sta se do zdaj v kvalifikacijah pomerili šestkrat, le enkrat so bili boljši Litovci. Tako bo ostalo vsaj do njihovega prihodnjega medsebojnega srečanja, saj so tudi v sedmem slavili izbranci Primoža Glihe, ki so od prve minute imeli pobudo na igrišču. Že v osmi minuti je razpoloženi Andraž Šporar streljal s 14 metrov, vendar je Tomas Švedkauskas njegov strel ubranil. V 21. minuti je s strelom od daleč poskusil Marko Krivičič, štiri minute pozneje po prodoru z leve strani Žige Kastrevca še enkrat Šporar, tokrat z glavo.

Pritisk slovenskih nogometašev se je obrestoval v 31. minuti. Šporar je podal visoko žogo v kazenski prostor gostov, kjer je preletela njihovega vratarja, najmanjši igralec domače izbrane vrste Dino Hotič pa je s strelom z glavo zatresel litovsko mrežo. Do konca prvega polčasa so Litovci nekako vzpostavili ravnotežje, si po napaki v slovenski ožji obrambi priigrali dve priložnosti, a je mreža kapetana Gregorja Zabreta ostala nedotaknjena.

Tudi drugi polčas so bolje začeli slovenski upi. Po zapravljenih priložnostih Domna Črnigoja in Kastrevca se je v 65. minuti med strelce vpisal Šporar. Za vodstvo z 2:0 sta bila zaslužna Leo Štulac, ki je štiri minute pred tem zamenjal Kastrevca, in Luka Zahović. Član nizozemskega Heerenveena je z leve strani podal pred vrata gostov, kapetanu Olimpije pa ni bilo težko doseči gola z bližine. Tekma je bila odločena v 81. minuti. Še enkrat je bil v vlogi asistenta Zahović. Z roba kazenska prostora je z globinsko podajo lepo zaposlil Štulca, ki se je sam znašel pred gostujočim vratarjem in ga v svojem tretjem nastopu za slovensko reprezentanco brez težav tudi premagal.

"Glede na to, da je bila to danes druga reprezentanca kot junija v Ajdovščini, sem tokrat veliko bolj zadovoljen s pristopom. V Ajdovščini nisem bil zadovoljen z drugim polčasom. Fantje se morajo zavedati, da so v fazi razvoja nogometnega življenja in ne smejo preračunavati. To lahko naredi zrel igralec, ne pa mlad, ki se šele razvija, zato mora igrati z dušo in srcem, če želi, da bo njegov razvoj pravilen. Pred tekmo sem svoje igralce opozarjal, da imamo z baltskimi reprezentancami slabe izkušnje, zato sem se te tekme bal, toda, če jim daš gol, dva, se zadeva obrne. Te tri točke so steber za naše nadaljevanje kvalifikacij, saj gremo v Italijo s šestimi točkami. Zmaga je pomembna za našo samozavest," je zmago svojih izbrancev komentiral Gliha, ki ni bil zadovoljen le z igro v obdobju od prvega do drugega gola.

Slovenija ima po današnji zmagi nad Litvo in junijski, ko so bili v Ajdovščini s 4:0 boljši od Andore, šest točk, v torek pa se bodo pomerili z Italijani. Za italijansko reprezentanco bo to prva tekma v kvalifikacijski skupini 2, v kateri sta še reprezentanci Irske in Srbije. Slednja bo svojo prvo tekmo igrala šele 17. novembra, ko bo gostovala v Sloveniji. Tri točke imajo tudi Irci, z 1:0 so premagali Andoro, ter slednja, ki je bila z 1:0 boljša od Litve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.