Šport > Nogomet
13 ogledov

Zanesljiva zmaga proti Litvi

U-21 reprezentanca Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je tudi na drugi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2017 zabeležila zmago. V Celju je s 3:0 (1:0) premagala Litvo in ima po dveh tekmah šest točk.

Slovenska in litovska reprezentanca do 21 let sta se do zdaj v kvalifikacijah pomerili šestkrat, le enkrat so bili boljši Litovci. Tako bo ostalo vsaj do njihovega prihodnjega medsebojnega srečanja, saj so tudi v sedmem slavili izbranci Primoža Glihe, ki so od prve minute imeli pobudo na igrišču. Že v osmi minuti je razpoloženi Andraž Šporar streljal s 14 metrov, vendar je Tomas Švedkauskas njegov strel ubranil. V 21. minuti je s strelom od daleč poskusil Marko Krivičič, štiri minute pozneje po prodoru z leve strani Žige Kastrevca še enkrat Šporar, tokrat z glavo.

Pritisk slovenskih nogometašev se je obrestoval v 31. minuti. Šporar je podal visoko žogo v kazenski prostor gostov, kjer je preletela njihovega vratarja, najmanjši igralec domače izbrane vrste Dino Hotič pa je s strelom z glavo zatresel litovsko mrežo. Do konca prvega polčasa so Litovci nekako vzpostavili ravnotežje, si po napaki v slovenski ožji obrambi priigrali dve priložnosti, a je mreža kapetana Gregorja Zabreta ostala nedotaknjena.

Tudi drugi polčas so bolje začeli slovenski upi. Po zapravljenih priložnostih Domna Črnigoja in Kastrevca se je v 65. minuti med strelce vpisal Šporar. Za vodstvo z 2:0 sta bila zaslužna Leo Štulac, ki je štiri minute pred tem zamenjal Kastrevca, in Luka Zahović. Član nizozemskega Heerenveena je z leve strani podal pred vrata gostov, kapetanu Olimpije pa ni bilo težko doseči gola z bližine. Tekma je bila odločena v 81. minuti. Še enkrat je bil v vlogi asistenta Zahović. Z roba kazenska prostora je z globinsko podajo lepo zaposlil Štulca, ki se je sam znašel pred gostujočim vratarjem in ga v svojem tretjem nastopu za slovensko reprezentanco brez težav tudi premagal.

"Glede na to, da je bila to danes druga reprezentanca kot junija v Ajdovščini, sem tokrat veliko bolj zadovoljen s pristopom. V Ajdovščini nisem bil zadovoljen z drugim polčasom. Fantje se morajo zavedati, da so v fazi razvoja nogometnega življenja in ne smejo preračunavati. To lahko naredi zrel igralec, ne pa mlad, ki se šele razvija, zato mora igrati z dušo in srcem, če želi, da bo njegov razvoj pravilen. Pred tekmo sem svoje igralce opozarjal, da imamo z baltskimi reprezentancami slabe izkušnje, zato sem se te tekme bal, toda, če jim daš gol, dva, se zadeva obrne. Te tri točke so steber za naše nadaljevanje kvalifikacij, saj gremo v Italijo s šestimi točkami. Zmaga je pomembna za našo samozavest," je zmago svojih izbrancev komentiral Gliha, ki ni bil zadovoljen le z igro v obdobju od prvega do drugega gola.

Slovenija ima po današnji zmagi nad Litvo in junijski, ko so bili v Ajdovščini s 4:0 boljši od Andore, šest točk, v torek pa se bodo pomerili z Italijani. Za italijansko reprezentanco bo to prva tekma v kvalifikacijski skupini 2, v kateri sta še reprezentanci Irske in Srbije. Slednja bo svojo prvo tekmo igrala šele 17. novembra, ko bo gostovala v Sloveniji. Tri točke imajo tudi Irci, z 1:0 so premagali Andoro, ter slednja, ki je bila z 1:0 boljša od Litve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.