Zanj je bila od Pogačarja pomembnejša ženska dirka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dirko po Flandriji, predvsem ženski del preizkušnje, si je z zanimanjem ogledal tudi šampion zvezdnik formule 1.
Oglej si celoten članek

Na dirki po Flandriji je bil slovenski kolesar Tadej Pogačar do zadnjih metrov v boju za zmago na morda celo najprestižnejšem 'spomeniku' kolesarstva. Med slednje poleg tega še sodijo Milano-San Remo, Pariz-Roubaix,Liege-Bstogne-Liege in dirka po Lombardiji. Slovenski as je v napetem zaključku izgubil boj z Nizozemcem Mathieujem van der Poelom in na koncu osvojil četrto mesto.

Medtem ko je moška preizkušnja še potekala, so se sicer na svojo traso podale tudi ženske, njihov boj pa je precej pozorneje od moških obračunov spremljal eden izmed zvezdnikov formule 1. Dirko po Flandriji si je namreč ogledal nekdanji voznik Mercedesa Valtteri Bottas, ki je v novo sezono najprestižnejšega avtomobilističnega športa vstopil za volanom moštva Alfa Romeo.

Finec je na 'De Ronde' tokrat stiskal pesti za svojo izbranko Tiffany Cromwell, avstralsko članico ekipe Canyon-SRAM, njen nastop je budno spremljal tudi s fotoaparatom v rokah. Zveza med obema traja od februarja 2020.

Dirko je sicer dobila domačinka Lotte Kopecky, ki je ciljno črto v sprintu prečkala pred Nizozemkama Annemiek van Vleuten in Chantal van den Broek-Blaak. Tiffany Cromwell je zaostala štiri minute in 9 sekund in osvojila 55. mesto. V isti skupini je v cilj prikolesarila tudi Slovenka Špela Kern na 61. mestu. Eugenia Bujak (+12:34) je bila 87.

Foto: Profimedia Tiffany Cromwell

Foto: Profimedia Tiffany Cromwell

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.