Zapis, ki odmeva: "LA Lakers, kupite Gorana Dragića!"

Foto: Twitter goran dragić
Gorana Dragića čaka odločitev, ki bo krojila nadaljevanje njegove kariere.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Goran Dragić bo ob koncu letošnjesezone postal prosti igralec. Ljubljančanu namreč poteče petletna pogodba z Miami Heat, kjer je letos navduševal v vlogi rezervista.

Kot je znano, si Dragić želi kariero nadaljevati v Miamiju, kjer so mu pripravljeni ponuditi enoletno podaljšanje, a glede na to, da se 34-letnik približuje jeseni kariere, bi bila lahko zanj zanimiva tudi dolgoročna ponudba katerega drugega kluba. 

V ospredju naj bi bili predvsem trije kandidati, vse glasneje pa se omenja moštvo Los Angeles Lakers, kjer si Slovenca ogledujejo že od lanskega leta.

Sanjsko moštvo Na obzorju velika združitev Dragića in Dončića?

Dragić bi v Los Angeles pomagal razbremeniti prvega organizatorja igre LeBrona Jamesa in prispeval pomembeb delček v mozaik šampionske ekipe, ki ima realne možnost za osvojitev naslova NBA prvaka.

Nedavno smo poročali o možnosti Dragićeve selitve na zahodno obalo ZDA, čeprav bi bila za slovenske ljubitelje košarke vsekakor bolj zanimiva selitev v Dallas Mavericks, kjer bi združil moči z Lukom Dončićem.

Košarkarski analitik in novinar Bleacher Reporta Dan Favale se je v obširni analizi bodočih prostih igralcev dotaknil tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta, katerega vidi kot popolnega kandidata za ustroj slavnejšega ob obeh moštev iz mesta angelov.

V prispevku je zapisal, da Lakersi potrebuje igralca, ki je spreten z žogo in obenem zna dosegati koše. Kot idealno okprepitev navaja branilca Los Angeles Clippers Marcusa Morrisa Sr., a je njegov prestop zelomalo verjeten, zato Lakersom svetuje, naj se osredotočijo na Dragića in ga zvabijo iz Miamija.

"Glede na majhno število alternativ, ki bile vredne njhovega časa, je nakup Gorana Dragića prava izbira za Los Angeles Lakers," je zapisal in dodal, da bi bil Dragić bolj komplementaren LeBronu Jamesu kot Rajon Rondo, sicer nekdanji prvak (2008) in trikratni najboljši podajalec lige NBA.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:50 12. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.